Ολυμπιακός: Όποιος πιστεύει ότι δεν ευθύνεται ας σηκώσει το χέρι του

Σε μία τέτοια βραδιά δεν φταίνε μόνο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι ποδοσφαιριστές. Κι όποιος πιστεύει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη, ας βγει μπροστά και να το πει. 

Ολυμπιακός: Όποιος πιστεύει ότι δεν ευθύνεται ας σηκώσει το χέρι του

Καλό σε τέτοιες βραδιές είναι να αποφεύγονται ακόμη και οι «συγγνώμες», γιατί πλέον χάνουν την ουσία. Ο κόσμος άκουσε «συγγνώμη» μετά το 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα και μετά το 2-4 από τον ΠΑΟΚ. Δεν είχε κανένα νόημα να βγουν οι Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Σαντιάγκο Έσε να απολογηθούν ξανά μπροστά στις κάμερες. Τα λόγια μετά από τόσο βαριές ήττες δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα.

Θα είχαν νόημα αν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παραδεχόταν ότι πιάστηκε αδιάβαστος ή ότι σε ακόμη ένα ματς υψηλών απαιτήσεων οι παίκτες του δεν είχαν κάνει την απαιτούμενη πνευματική προετοιμασία.

Με εξαίρεση το ματς με τη Γουέστ Χαμ στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός δεν «εμφανίστηκε» για ένα ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό. Με τον ΠΑΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο. Με την Μπάτσκα Τόπολα αυτοκτόνησε αρκετές φορές. Με τη Φράιμπουργκ δεν ξεπέρασε κάθε όριο, αλλά έφτασε σε άλλα επίπεδα το πώς ΔΕΝ θα πρέπει να εμφανίζεται μία ομάδα σε ένα ματς.

Ευθύνες έχουν όλοι. Εννοείται ότι η μεγαλύτερη βαραίνει τον προπονητή. Υπεύθυνοι είναι και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παίζουν δίχως νεύρο και στο τέλος θα κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι η νίκη με τη Γουέστ Χαμ ήρθε κατά τύχη. Κάτι που φυσικά δεν συνέβη, καθώς ο Ολυμπιακός μπήκε διαβασμένος, προσηλωμένος στον στόχο του και απολύτως συγκεντρωμένος κόντρα στα «σφυριά». Όπως διαβασμένος ήταν και στο Λονδίνο.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι ευθύνονται όλοι. Άπαντες στον οργανισμό έχουν το μερίδιό τους. Από τη διοίκηση, τον Κορδόν, τον Καρεμπέ και τον προπονητή, τους παίκτες και το σταφ έως το τελευταίο στέλεχος. Όχι μόνο για το 5-0 από τη Φράιμπουργκ, αλλά για την εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός κυρίως στα «μεγάλα» ματς. Όποιος θεωρεί ότι δεν ευθύνεται, ας σηκώσει το χέρι του. Ο μοναδικός που δεν φταίει είναι ο κόσμος.

Και για να μην βγάζουμε την ουρά μας απέξω, ευθύνες έχουν και οι δημοσιογράφοι που είτε δεν «διάβασαν» σωστά κάποια άσχημα σημάδια, είτε τα «διάβασαν» και έκαναν το… κορόιδο.

Δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα ως προς το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός για να συνέλθει από τον εφιάλτη του Μέλανα Δρυμού. Ακολουθεί το ματς με τον Βόλο, αλλά ακόμα και μία νίκη στο Πανθεσσαλικό δεν θεωρούμε ότι θα είναι «πανάκεια» που θα γιατρέψει τις «πληγές» από το Φράιμπουργκ.

Πλέον, έχουμε ένα ασφαλές δείγμα ως προς τον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ. Ναι μεν απομένει ένα ματς με την Μπάτσκα Τόπολα στις 14 Δεκεμβρίου, αλλά πλησιάζοντας στο φινάλε του πρώτου γύρου, οι Πειραιώτες σε μεγάλο ματς έχουν να επιδείξουν μόνο τον θρίαμβο επί της Γουέστ Χαμ σε επίπεδο αποτελεσμάτων και εικόνας. Τίποτε άλλο…

ΥΓ: Ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα Φορτούνη που έβγαλε τους παίκτες του από τα αποδυτήρια και τους είπε να πάνε προς το πέταλο των οπαδών του Ολυμπιακού. Λειτούργησε ως αρχηγός. Μετά από τέτοιες βραδιές δεν πρέπει να κρύβονται οι παίκτες, αλλά να πάνε στον κόσμο και να ακούσουν τα παράπονά του. Το… κρυφτούλι είναι για τους δειλούς. Ο εύκολος δρόμος ήταν να φύγουν κατευθείαν για τα αποδυτήρια. Ο δύσκολος δρόμος ήταν αυτός που επέλεξε ο Φορτούνης. Και ήταν ο σωστός…