ΑΕΚ - Mπράιτον 0-1: Πλήρωσε τα λάθη της και έμεινε εκτός Εuropa League!

H AEK έχασε στη Ν. Φιλαδέλφεια με 1-0 (και) από την Μπράιτον (που προκρίθηκε) και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Εuropa League. Το γκολ ο Ζοάο Πέδρο με πέναλτι (55', του Σιμάνσκι) ενώ ο δικέφαλος έπαιξε με 10 από το 65' λόγω 2ης κίτρινης του Γκατσίνοβιτς.

ΑΕΚ - Mπράιτον 0-1: Πλήρωσε τα λάθη της και έμεινε εκτός Εuropa League!

Εκτός Εuropa League είναι μετά τον τρίτο και τελευταίο εντός έδρας αγώνα της στον 2ο ομίλο η ΑΕΚ, αφού έχασε και από την Μπράιτον 1-0 και την τελευταία αγωνιστική δεν μπορεί παρά να διεκδικήσει μια θέση στο Conference League (ο τελικός του οποίου φιλοξενείται στη Ν. Φιλαδέλφεια στις 29/05).

Η ΑΕΚ, που είχε νίκησει τους «γλάρους» στην Αγγλία, έβγαλε τον όμιλο με έναν πόντο συγκομιδής εντός έδρας πληρώνοντας και χθες την αναποτελεσματικότητα της (ελλείψει Λιβάι Γκαρσία και με τον Αραούχο προερχόμενο από τραυματισμό), αλλά και τα σοβαρά λάθη της (6ο πέναλτι που παραχώρησε στο γκρουπ, με τα τρία να τα έχουν πάρει οι Άγγλοι!) και μια ακόμη αποβολή (μετά από εκείνη του Στάνκοβιτς στη Μασσαλία).

Όλα αυτά δεν αλλάζουν ότι έκανε την καλύτερη της εντός έδρας εμφάνιση στη διοργάνωση.

Αλλά και πάλι ηττήθηκε, από τους «γλάρους», που στην παρθενική τους ευρωπαϊκή παρουσία πέρασαν στην επόμενη φάση του θεσμού!

Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα όπου χρειάστηκαν τα ρεφλέξ του Στάνκοβιτς σε σουτ του Φέργκιουσον στην «κλειστή» του γωνιά (2'), αλλά και το... φλερτ του Bίντα με αυτογκόλ (το απέτρεψε ο Αυστριακός κίπερ σε γύρισμα του Kροάτη...) η ΑΕΚ έφερε το ματς στα μέτρα της με τις γραμμές της κοντά, τον Μουκουντί να... καταπίνει τον Ζοάο Πέδρο, τον Πινέδα όλους τους χάφ των «γλάρων» και τους Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς να είναι οι «αιχμές».

Ωστόσο αμφότεροι δεν είναι κλασικοί επιθετικοί και σπατάλησαν όχι μόνο τις καλές στιγμές που δημιούργησαν οι ίδιοι κι οι συμπαίκτες τους αλλά και την πιο κραυγαλέα του πρώτου μέρους όταν ο Ελβετός τράνταξε με αριστερό σουτ το δεξί δοκάρι και ο Σέρβος, εξ επαφής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία 44'!

Στo ξεκίνημα της επανάληψης δεν άλλαξε κάτι με τον γκολκίπερ των Άγγλων να αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του Γκατσίνοβιτς από το ύψος της περιοχής μετά από «σπάσιμο» του Μάνταλου.

Και κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ πληρώνοντας την αναποτελεσματικότητα της και την απροσεξία του Σιμάνσκι που έσπρωξε εντός περιοχής τον Ζοάο Πέδρο.

Το πέναλτι καταλογίστηκε αφού ο ρέφερι πήγε στο μόνιτορ και ο παίκτης που το κέρδισε άνοιξε το σκορ (55').

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 65' ο Γκατσίνοβιτς αφού ανεκόπη από τον Φέλτμαν τον πάτησε και αντίκρυσε 2η κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με 10.

Με το ματς να έχει γίνει... ροκ ο Στάνκοβιτς απέτρεψε το 0-2 σε τετ α τετ με τον Φέργκιουσον που προσπάθησε να τον περάσει και δεύτερα μετά ο Πινέδα είχε μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Το φινάλε της αναμέτρησης συνοδεύτηκε με έκτροπα των οπαδών της ΑΕΚ που γειτνίαζαν με τους Άγγλους και ρίψη αντικειμένων εκατέρωθεν...

Πλέον η ΑΕΚ περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Μαρσέιγ - Άγιαξ για να ξέρει τι θα χρειαστεί στις 14/12 για να παραμείνει «Ευρωπαία»...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ -Μπράιτον 0-1

Γήπεδο: Οpap Arena (Ν. Φιλαδέλφεια)

Σκόρερ: 55’ (πεν.) Zoάο Πέδρο.

Διαιτητής: Σέρερ (Ελβετία)

Κίτρινες κάρτες: Γκατσίνοβιτς - Φέλτμαν.

Κόκκινες κάρτες: Γκατσίνοβιτς (65’)

ΑΕΚ (Mατίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ (72’ Ελίασον), Σιμάνσκι, Πινέδα (82’ Πισάρο), Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ (72’ Πόνσε), Μάνταλος (72’ Αραούχο).

ΜΠΡΑΪΤΟΝ (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Φερμπρούχεν – Χίνσελχουντ, Ντανκ, Ίγκορ, Φέλτμαν – Γκίλμουρ (87’ Mπαλέμπα), Γκρος – Αντιγκρά, Φέργκιουσον (87’ Nτάφας), Μιτόμα (69’ Νταχούντ) – Ζοάο Πέδρο (77’ Μίλνερ).