Γιατί είναι πρόκληση για τον Μαρτίνς - Εχει δικούς του... λόγους

Το σημερινό παιχνίδι είναι σημαντικό και για το ευρωπαϊκό βιογραφικό του προπονητή του Ολυμπιακού

Γιατί είναι πρόκληση για τον Μαρτίνς - Εχει δικούς του... λόγους

Πέραν της ανάγκης που έχει ο προπονητής του Ολυμπιακού να οδηγήσει απόψε την ομάδα του στη νίκη επί της Ντουντελάνζ προκειμένου να διατηρηθεί η ελπίδα για την πρόκριση, αλλά και για να επιστρέψει το θετικό κλίμα που υπήρχε τον περασμένο μήνα και διαταράχθηκε από τα τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα, υπάρχει και «προσωπικός» λόγος για τον Πορτογάλο.

Ο Μαρτίνς στις τρεις προηγούμενες φορές που συμμετείχε με τρεις διαφορετικές ομάδες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ είχε θετικά αποτελέσματα ως γηπεδούχος, δεν κατάφερε ποτέ να πανηγυρίσει μία νίκη εκτός έδρας. Απόψε έχει την ευκαιρία με τον Ολυμπιακό, στην 11η εκτός έδρας αναμέτρηση της καριέρας του σε φάση ομίλων, να κάνει την πρώτη του νίκη.

Με την Ρίο Άβε είχε χάσει 2-0 από την Ντιναμό Κιέβου, 1-0 από την Άαλμποργκ και 2-1 από την Στεάουα. Με την Γκιμαράες επίσης τρεις ήττες (3-0 από την Σάλτσμπουργκ, 2-1 από την Κόνιασπορ και 2-1 από την Μαρσέιγ). Και με την Μαρίτιμο μία ισοπαλία (1-1 με τη Νιούκαστλ, το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα) και δύο ήττες, από την Μπριζ 2-0 και από την Μπορντό 1-0. Ενώ με τον Ολυμπιακό το 1-3 στο Μιλάνο.

Αντιθέτως ως γηπεδούχος είχε μόνο μία ήττα, το 3-0 από την Ντιναμό Κιέβου στον πάγκο της Ρίο Άβε. Στα υπόλοιπα ματς είχε τρεις νίκες (Μαρτίτιμο-Μπριζ 2-1, Γκιμαράες-Μαρσέιγ 1-0 και Ρίο Άβε- Άαλμποργκ 2-0) και έξι ισοπαλίες (Μαρίτιμο-Νιούκαστλ 0-0, Μαρίτιμο-Μπορντό 1-1, Ρίο Άβε-Στεάουα 2-2, Γκιμαράες-Σάλτσμπουργκ 1-1, Γκιμαράες-Κόνιασπορ 1-1, Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0).