Ντε Τσέρμπι: «Καλή ομάδα η ΑΕΚ, ήρθαμε να νικήσουμε»

Ο προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, αναφέρθηκε με εγκώμια στην ΑΕΚ, αλλά και στη δική του ομάδα. Τι δήλωσε ο Ζοάο Πέδρο.

Ντε Τσέρμπι: «Καλή ομάδα η ΑΕΚ, ήρθαμε να νικήσουμε»

Στη συνέντευξη Τύπου της Μπράιτον ήταν εμφανής η πίστη στην αγγλική ομάδα από τον προπονητή της, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι και τον ποδοσφαιριστή Ζοάο Πέδρο ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ για το Europa League, την Πέμπτη (30/11) στην OPAP Arena.

Ο προπονητής της Μπράιοτν μίλησε:

Για το πόσο μεγάλο επίτευγμα στην ιστορία της Μπράιτον θα είναι να νικήσει αύριο και να τερματίσει στο τέλος πρώτη στον όμιλο: «Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στον αγωνιστικό χώρο και να παίξουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το αν αξίζει να θυσιάσει μια χαμηλότερη θέση στην Premier League με μια ευρωπαϊκή πορεία: «Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Επικεντρώνομαι στο Europa League, αλλά όπου και να παίζουμε πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι μια πρόκληση η ευρωπαϊκή συμμετοχή, υπάρχουν τραυματισμοί, παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις. Αλλά είναι καλό για τον ανταγωνισμό αυτό, δείχνοντας τη νοοτροπία μας, όπως στο τελευταίο ματς με τη Νότιγχαμ. Μας αρέσουν οι προκλήσεις. Είναι για τους μεγάλους παίκτες και τους μεγάλους προπονητές».

Για τους τραυματισμούς: «Ο Ιγκορ μπορεί να παίξει, ο Ανσού και Λάμπτεϊ είναι τραυματίες. Εμείς θα επικεντρωθούμε σε αυτούς που θα παίξουν. Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε, αλλά θα κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι».

Για το αν έμαθε στα ευρωπαϊκά ματς η ομάδα του σε σχέση και με το πρώτο παιχνίδι: «Το πρώτο ματς ήταν πολύ δύσκολο. Έπρεπε να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Από τότε έχουμε προσαρμοστεί, έχουμε μάθει και έχουμε βελτιωθεί. Είναι φυσιολογικό μια αρχή να είναι κακή, τώρα είμαστε σε μια καλή στιγμή και είμαστε έτοιμη να δώσουμε τη μάχη αύριο».

Για την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσει η Μπράιτον στην OPAP Arena: «Δεν ξέρω ποια θα είναι η ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Είναι τιμή μας που παίζουμε σε αυτό το γήπεδο. Είμαστε τυχεροί που παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση και φυσικά είναι καλύτερο να κερδίζεις εκτός παρά εντός».

Για το αν για την Μπράιτον είναι ζήτημα νοοτροπίας για να αντεπεξέλθει στην καυτή ατμόσφαιρα: «Οι παίκτες ξέρουν τι ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσουν και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σε γεμάτα και ζεστά γήπεδα».

Για τις διαιτητικές αποφάσεις στα ματς της Μπράιτον: «Πιστεύω στους ανθρώπους και στους επαγγελματίες διαιτητές. Ίσως έγινε ένα λάθος στο τελευταίο ματς. Λάθη κάνουν οι προπονητές και οι παίκτες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα συμπεριφοράς».

Για τον Ζοάο Πέδρο και τα γκολ του: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του. Αν κάνει ματς όπως με τη Φόρεστ, τη Μαρσέιγ και τον Άγιαξ μπορεί να φτάσει στο επόμενο επίπεδο».

Τους παίκτες της Μπράιτον εκπροσώπησε ο Ζοάο Πέδρο


Για τις εμφανίσεις του: «Η πρώτη σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά η ομάδα με βοήθησε να ενταχθώ και να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου στο χορτάρι και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω».

Για το ότι είναι εύστοχος από το σημείο του πέναλτι: «Έχω χάσει ένα στη Βραζιλία, εδώ στην Ευρώπη όχι. Είμαι χαρούμενος να εκτελώ τα πέναλτι και παίρνω αυτοπεποίθηση. Η δουλειά μου είναι να συνεχίσω να σκοράρω».

Για την εμπειρία του από την Εθνική Βραζιλίας: «Είναι το όνειρό μου. Αισθάνθηκα πολύ καλά, το απόλαυσα και θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου».

Για το τι έμαθε από το πρώτο ματς με την ΑΕΚ τον Σεπτέμβριο: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Η ΑΕΚ είμαι μια δυνατή και physical ομάδα. Μάθαμε από αυτό και τώρα πρέπει να δούμε που μπορούμε να βελτιωθούμε για να τα πάμε καλύτερα αύριο».