Γκατούζο: «Στον ΟΦΗ είχα μεγαλύτερη πίεση»

Ο τεχνικός της Μίλαν μίλησε για την κριτική που του ασκείται και για την περίοδο της θητείας του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ΟΦΗ.

Γκατούζο: «Στον ΟΦΗ είχα μεγαλύτερη πίεση»

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ήττα της Μίλαν από την Ίντερ ακόμα δεν έχουν κοπάσει, αλλά οι «ροσονέρι» ετοιμάζονται για το εκτός έδρας ματς με τη Μπέτις. Στην Ιταλία βρίσκεται στο… στόχαστρο ο Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος είναι σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι στο απυρόβλητο.

Ο τεχνικός της Μίλαν στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με τη Μπέτις εμφανίστηκε επιθετικός προς τους δημοσιογράφους λέγοντας πως οι προπονητές κρίνονται από τα αποτελέσματα.

«Είμαι προπονητής και έχω επίγνωση ότι κρίνομαι από τα αποτελέσματα. Από τότε που προπονώ την Μίλαν στην Serie A έχω χάσει μόνο 6 παιχνίδια, όμως φαίνεται πως τα έχω χάσει όλα. Πηγαίνετε να δείτε πόσα ματς έχουμε δώσει.

Είναι μέρος της δουλειάς σε αυτό τον κόσμο, εγώ οφείλω να σκέφτομαι την επόμενη ημέρα και να κατεβάζω πάντα την καλύτερη ομάδα. Δεν μπορώ να είμαι πίσω από όλους. Κάθε ημέρα μιλάω με τον Λεονάρντο και τον Μαλντίνι, συμβαίνει αρκετές φορές να μην συμφωνούμε αλλά υπάρχει σεβασμός και κοιταζόμαστε στα μάτια. Τα υπόλοιπα που γράφονται, είναι απλά κουβέντες που λέγονται σε μπαρ».

Ο Γκατούζο μάλιστα δήλωσε πως στον ΟΦΗ είχε μεγαλύτερη πίεση: «Έχω υποστεί και μεγαλύτερες πιέσεις στη μέχρι τώρα προπονητική μου καριέρα, στον ΟΦΗ και στην Πίζα».

Όταν ρωτήθηκε για την σκληρή κριτική που του ασκείται από τα ιταλικά ΜΜΕ είπε: «Αισθάνομαι υπερήφανος που προπονώ μία τέτοια ομάδα, αισθάνομαι προσβεβλημένος όταν ακούω πως η ομάδα δεν τα έδωσε όλα και έπαιξε για την ισοπαλία.

Είδα μία ομάδα που δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι της όταν είχε τη μπάλα, όμως κατάφερα να δω το χαρακτήρα της ομάδας που δεν έβλεπα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όταν θέλεις να φέρεις 0-0, παίζεις με σύστημα 4-5-1, βάζεις το πούλμαν μπροστά από την εστία σου και το αφήνεις εκεί. Δεν μου φαίνεται πως κατέβασα μία ομάδα για να πάρω την ισοπαλία».

Ο Γκατούζο αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τη Μπέτις λέγοντας: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, θα παρατάξω την καλύτερη ομάδα, θα αγωνιστούν οι παίκτες που έχουν περισσότερη βενζίνη στα πόδια τους και είναι καλά σε πνευματικό επίπεδο. Η Μπέτις στην Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο είχε 65% κατοχή μπάλας και έχει 60% κατοχή κατά μέσο όρο.

Είναι μία ομάδα με εκπληκτική τεχνική, σκοράρει λίγα γκολ επειδή έχει δυσκολίες να μετουσιώσει σε γκολ τις τελικές προσπάθειες αλλά έχει πολύ μεγάλη ποιότητα. Είναι μία ομάδα που τρέχει πάρα πολύ και θα είναι δύσκολο το παιχνίδι για μας».