Ολυμπιακός: Η αποθέωση των Άγγλων για Πασχαλάκη και το ξάφνιασμα για την ηλικία του!

Οι ρεπόρτερ της Γουέστ Χαμ ασχολήθηκαν εκτενώς με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη με αφορμή την εμφάνισή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Λονδίνο.

Ολυμπιακός: Η αποθέωση των Άγγλων για Πασχαλάκη και το ξάφνιασμα για την ηλικία του!

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα αγγλικά ΜΜΕ με αφορμή την εμφάνισή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στέκονται στον Σαϊντ Μπενραχμά που είδε τον γκολκίπερ των Πειραιωτών να του λέει «όχι» σε δύο περιπτώσεις. Ειδικά η φάση του 13ου λεπτού με το φαλτσαριστό σουτ που έπιασε ο Αλγερινός και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πασχαλάκης, αποτέλεσε την αφορμή για να αρχίσουν να ρωτούν οι Άγγλοι ρεπόρτερ το βιογραφικό του Πασχαλάκη. Συνολικά είχε τέσσερις επεμβάσεις και άλλη μία περίπτωση που ήταν ενδεικτική της καλής κατάστασης που βρισκόταν, όταν στο 43’ ο Πακετά έκανε την εξαιρετική μπαλιά προς τον Μπόουεν που βγήκε στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας, ο ερυθρόλευκος γκολκίπερ «διάβασε» τη φάση και πρόλαβε στην έξοδο τον 26χρονο Άγγλο δαιμόνιο επιθετικό.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ των Λονδρέζων, είναι ότι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν ότι είναι 34 χρονών και τεσσάρων μηνών. Κι αυτό, γιατί - όπως σημείωναν - η ελαστικότητά του παρέπεμπε σε έναν τερματοφύλακα που το πολύ-πολύ να «άγγιζε» το 30ό έτος της ηλικίας του.

Ο Πασχαλάκης είναι η δεύτερη φορά στα δύο χρόνια που παίζει με τον Ολυμπιακό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και βλέπει ότι γίνεται βασικό κομμάτι της συζήτησης μετά από αγώνα. Η πρώτη ήταν πέρσι τέτοια εποχή στο Φράιμπουργκ, όπου είχε πιάσει τις... κάλτσες του και ο κόουτς του γερμανικού συλλόγου, Κρίστιαν Στράιχ είχε σπεύσει στο τέλος του αγώνα να τον συγχαρεί.

Σε γενικές γραμμές ο Πασχαλάκης χρειαζόταν την εμφάνιση στο Λονδίνο. Προερχόταν από μία κακή βραδιά στο ματς με τον ΠΑΟΚ, καθώς - κακά τα ψέματα - είχε εν μέρει ευθύνη κι εκείνος στη φάση του 0-1 με τον Ζίβκοβιτς. Από εκεί και πέρα, κανένας δεν μπορεί να πει για τον 34χρονο πορτιέρε ότι δεν παρέχει ασφάλεια στα ερυρθόλευκα γκολπόστ. Άλλωστε, η παρουσία του στο Λονδίνο το επιβεβαιώνει...