Ολυμπιακός: Η έμπνευση, ο περιορισμός των ατομικών λαθών και η ανύψωση ηθικού

Απ’ όλα είχε το «μενού» για τον Ολυμπιακό των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών στους ομίλους του Europa League * Οι Πειραιώτες δεν επέστρεψαν με κατεβασμένα κεφάλια από την Αγγλία.

Ολυμπιακός: Η έμπνευση, ο περιορισμός των ατομικών λαθών και η ανύψωση ηθικού

Ο Ολυμπιακός καλείται να διεκδικήσει στις τελευταίες δύο αγωνιστικές με Φράιμπουργκ στη Γερμανία και Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία τις όποιες πιθανότητες έχει να κυνηγήσει τη 2η θέση. Ο ρεαλιστικός στόχος φυσικά είναι να βγει 3ος και να αφήσει πίσω του τους αξιόμαχους Σέρβους.

Έως τώρα οι Πειραιώτες έχουν βγάλει διάφορα πρόσωπα. Στο 2-3 από τη Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη έβγαλαν την εικόνα μίας ομάδας που ενώ έχει την τάση να προκαλέσει ζημιές επιθετικά και καταφέρνει να τις προκαλέσει, κάνει το ένα ατομικό λάθος πίσω από το άλλο και βρίσκεται στο τέλος με... μηδέν βαθμούς στο σακούλι.

Τα ατομικά λάθη δεν έλειψαν ούτε στη Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα που απέφεραν το 2-2.

Στο ματς με τη Γουέστ Χαμ άγγιξε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει μία υπερπολύτιμη νίκη, έτσι ώστε να «καβαντζώσει» μίνιμουμ τη δεύτερη θέση.

Στο Λονδίνο είδαμε έναν Ολυμπιακό που να μην κάνει λάθη, που να καταφέρνει να κρατήσει έως έναν βαθμό τη Γουέστ Χαμ μακριά από την περιοχή του και τους παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες να μην απειλούν με τόσο καθαρές ευκαιρίες. Το δε γκολ του Πακετά ήταν μία έμπνευση του Γουόρντ - Πράους και κατ’ επέκταση δείγμα της ποιότητας δύο ποδοσφαιριστών που η αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι γύρω στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά παιχνίδια από αγώνα σε αγώνα παρατηρείται μία βελτίωση και περιορισμός των ατομικών λαθών.

Το βασικό είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχωρώντας από το «London Stadium» δεν ήταν απογοητευμένοι, επειδή έχασαν με κάτω τα χέρια, αλλά επειδή είδαν ότι είχαν τη δυνατότητα να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την Αγγλία.

Ο Μαρτίνεθ από τις αρχές της εβδομάδας προσπαθούσε με διάφορες συζητήσεις μαζί τους να τους ανυψώσει το ηθικό μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και το ίδιο έπραξε και σε δημόσια θέα στη συνέντευξη Τύπου. Οι παίκτες θεωρούν ότι παρά την ήττα τους, η παρουσία τους στο Λονδίνο απέφερε κέρδη και κυρίως ηρεμία ενόψει του αγώνα της Τρίπολης την Κυριακή (12/11).