ΑΕΚ: Το «κάστρο» της έγινε «Κερκόπορτα»!

Η ΑΕΚ υποθηκεύει το ευρωπαϊκό της μέλλον αφού αδυνατεί να εκμεταλλευθεί την έδρα της, όπου ακόμη την τρέχουσα ευρωπαϊκή σεζόν δεν έχει σημειώσει νίκη

ΑΕΚ: Το «κάστρο» της έγινε «Κερκόπορτα»!

Oύτε με την ...τέταρτη!

Η ΑΕΚ ούτε στον τέταρτο ευρωπαϊκό της αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην σεζόν, κατάφερε να πετύχει νίκη -μετρώντας 2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες- με αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή προοπτική της, αναφορικά με το αν θα συνεχίσει στο Europa League, να έχει ...χλωμιάσει σε ανησυχητικό βαθμό.

Για την ακρίβεια, η «Ένωση» -που πριν αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ ήταν αήττητη στον 2ο όμιλο (έχοντας το διπλό στο Μπράιτον και το «Χ» με τον Άγιαξ εντός)- μετά τις δύο αναμετρήσεις με τους «Φωκαείς», όχι μόνο γνώρισε ισάριθμες ήττες, αλλά υποχώρησε τρίτη, έχοντας τους ...μισούς βαθμούς από τους Γάλλους (8 έναντι 4), ενώ είναι στο -3 από την Μπράιτον που υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική του γκρουπ (30/11).

Το θετικό είναι ότι είναι ακόμη στο χέρι της η πρόκριση στους «32» της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης αφού νικώντας -και με δεδομένη την επικράτηση στην Αγγλία- θα επιστρέψει δεύτερη (στην ισοβαθμία) μια αγωνιστική πριν το τέλος.

Mόνο που όσο εύκολο είναι να γράφεται τόσο δύσκολο είναι να γίνει.

Η Mπράιτον δεν είναι ...ψαρωμένη, πια, όπως στο παρθενικό της ευρωπαϊκό ματς, με τους «κιτρινόμαυρους» μετρώντας ήδη δύο νίκες επί του Άγιαξ και μια ισοπαλία με την Μαρσέιγ, ενώ θα έρθει για δύο αποτελέσματα.

Το θέμα όμως δεν είναι οι «γλάροι», αλλά τι θα κάνει ο «δικέφαλος αετός» που χρειάζεται για να... πετάξει στην επόμενη φάση να (ξανα)βρει σταθερές (όχι μόνο σε αγωνιστικό στυλ, που διαθέτει ούτως ή άλλως, αλλά και σε επίπεδο προσώπων). ούτως να ξανακάνει το σπίτι του ...κάστρο, αντί για Kερκόπορτα (της πρόκρισης)!

Σταθερές όπως του Πινέδα (της περσινής σεζόν), ο οποίος -προς τιμήν του- παραδέχθηκε ότι έκανε κάκιστο ματς χθες.

Aπό τον Mεξικάνο -που έχει δικαιολογία, ότι το καλοκαίρι δεν ξεκουράστηκε, λόγω της εθνικής του - περιμένουν πολλά, σε επίπεδο ηγεσίας, οι υπόλοιποι.

Οι οποίοι, επίσης χρειάζεται ν' απέχουν από τραυματισμούς γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα έχουν εμφανίσεις σαν των Γκατσίνοβιτς, Λιβάι και Χατζισαφί (εξίσου αγωνιστικές σταθερές της ΑΕΚ του Αλμέιδα) που χθες έψαχναν να βρουν ρυθμό μέσα στον αγώνα...

Δύσκολα πράγματα δηλαδή...

Όχι μόνο γιατί ήδη υπήρξε προβλήμα πριν τον αγώνα με τον Γιόνσον, καθώς και κατά τη διάρκεια του με τον Σιμάνσκι, αλλά και διότι οι προπονήσεις του Αργεντινού τεχνικού φημίζονται πως ένταση μεγαλύτερη από εκείνη των αναμετρήσεων...

Το θέμα είναι ότι εντός 20ημέρου -όχι και τόσο εύκολου αφού μεσολαβεί κι η διακοπή των εθνικών- οι υπεύθυνοι καλούνται να βρουν λύσεις.

Όχι μόνο για να επιστρέψει η ΑΕΚ στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αλλά και για να τερματιστεί κι η κακοδαιμονία των 13 χρόνων χωρίς επιτυχία, εντός έδρας, σε ομίλους διοργάνωσης της UEFA.

Και καλά να είσαι στο (κατά Μελισσανίδη...) «Νταχάου» του ΟΑΚΑ (που ποτέ δεν ένιωσε, το «κιτρινόμαυρο» κοινό, οικείο), αλλά ούτε η επιστροφή στο λίκνο του συλλόγου επανέφερε τον «άσο» σε ματς της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκούς ομίλους...

Αν θα έπρεπε ν' αναζητήσει κάποιος κάτι θετικό, πέραν της διάθεσης στο δεύτερο μέρος, στο ματς με την Μαρσέιγ, αυτό είναι ότι για πρώτη φορά σε αγώνα του γκρουπ οι παίκτες της δεν υπέπεσαν σε... πέναλτι (μετά τα πέντε στα τρία πρώτα ματς)!

Αλλά τι να το κάνεις που στο πρώτο μέρος ούτε σε ένα στημένο των Γάλλων στην περιοχή της οι παίκτες της δεν απέκρουσαν (έτσι και ήρθε το 0-1) ενώ εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ευάλωτοι στις κόντρες των αντιπάλων του που κυριάρχησαν (κυρίως λόγω Κοντογκμπιά) στα χαφ με πολλά κλεψίματα (εξού και το 0-2)...