Ολυμπιακός: Τον κυνηγάει η «κατάρα» των γκολ στο όριο

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε στο Λονδίνο, η Γουέστ Χαμ είχε έναν τρομερό Πακετά και έναν μαέστρο τον Γουόρντ-Πράους και οι Πειραιώτες φεύγουν με το Λονδίνο με το αίσθημα της ικανοποίησης ότι κατέθεσαν την ψυχή τους, αλλά με ένα τεράστιο «πρέπει» για τη συνέχεια.

Ολυμπιακός: Τον κυνηγάει η «κατάρα» των γκολ στο όριο

Ο Ολυμπιακός είχε στο Λονδίνο μία ευκαιρία με τον Ποντένσε στο 35’, τη φάση του δοκαριού με τον Καμαρά και το σουτ του Ροντινέι με το αριστερό στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Από πλευράς δημιουργίας δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στο υπόλοιπο διάστημα, αλλά τουλάχιστον έβγαλε διάθεση, μαχητικό πνεύμα και τσαγανό για να διατηρήσει με λύσσα το μηδέν παθητικό.

Η Γουέστ Χαμ από την πλευρά της είχε κάποια 15λεπτα ξεσπάσματα αφόρητης πίεσης. Σίγουρα απείλησε περισσότερο και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ειδικά, ο Πακετά είναι... άλλο πράγμα και το απέδειξε για ακόμη μία φορά. Ο Μπόουεν βοηθούσε από κοντά, αλλά ο Ολυμπιακός άντεχε, είτε κρατώντας το μηδέν ο Πασχαλάκης, είτε συνολικά η ανασταλτική λειτουργία.

Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να φύγουν έστω με το βαθμό της ισοπαλίας. Και δεν το λέμε αυτό απαραίτητα για τη φάση του δοκαριού του Καμαρά, αλλά για το γεγονός ότι θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να αποφύγει ακόμη και το γκολ του Πακετά.

Η «κατάρα» του τεχνητού οφσάιντ όμως ξαναχτύπησε τους «ερυθρόλευκους». Στη Σερβία το «πλήρωσε» με σκληρό τρόπο στις καθυστερήσεις, καθώς δεν τραβήχτηκε ο Ροντινέι. Στην Αγγλία το «πλήρωσε» επειδή δεν τραβήχτηκε ο Ορτέγκα. Και στο ματς με τον ΠΑΟΚ κάτι δεν είχε λειτουργήσει καλά σε αυτό το κομμάτι.

Η γεύση που αφήνει το παιχνίδι του Λονδίνου είναι ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε κατά κάποιο τρόπο αντίδραση μετά την εφιαλτική βραδιά με τον ΠΑΟΚ, δίχως όμως να αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα.

Κατά τ’ άλλα, ο Ολυμπιακός έχει ένα τεράστιο «πρέπει» από τώρα και στο εξής: Να διεκδικήσει ό,τι μπορεί στο Φράιμπουργκ και φυσικά να κερδίσει την Μπάτσκα Τόπολα. Δεν έχει άλλη επιλογή.