Κυνηγάει το… θαύμα!

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον την κατάσταση στα χέρια του για να συνεχίσει στο Europa League, αλλά κυρίως πρέπει να λύσει τα αγωνιστικά προβλήματα που αρχίζουν να γιγαντώνονται.

Κυνηγάει το… θαύμα!

Σε μια βραδιά όπου όλα πήγαν λάθος ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τη Ρεν στη Γαλλία και πλέον η προσπάθειά του να προκριθεί στους «16» του Europa League δυσκολεύει αφάνταστα.

Η Βιγιαρεάλ με ένα ματς λιγότερο (αυτό με τη Μακάμπι Χάιφα) έχει πλέον έξι βαθμούς, έναντι τεσσάρων του Παναθηναϊκού με τους Γάλλους να προηγούνται με εννέα.

Αυτό σημαίνει πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να κάνουν υπερβάσεις από εδώ και πέρα, να μην χάσουν ούτε πόντο και να είναι πολύ πιο προσεκτικοί για να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Αυτό που δεν ήταν στη Γαλλία. Από τον Μπρινιόλι και τον Βιλένα, μέχρι και τον Γιοβάνοβιτς άπαντες στον Παναθηναϊκό έκαναν κακή εμφάνιση, ανησυχητική μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο ματς στην Ευρώπη απέναντι στην ίδια ομάδα.

Ο Σέρβος τεχνικός επέμεινε στον Ολλανδό χαφ, ο οποίος ουσιαστικά δεν είχε λόγο ύπαρξης μέσα στο ματς τη στιγμή που οι αντεπιθέσεις των Γάλλων από το πρώτο ματς κιόλας έδειχναν πως είναι η «αχίλλειος πτέρνα» για το «τριφύλλι».

Κι έγινε το ακατανόητο τουλάχιστον με την ποδοσφαιρική λογική: ο Παναθηναϊκός με παίκτη λιγότερο και κατοχή της μπάλας να δέχεται δύο γκολ με χαρακτηριστική ευκολία αδυνατώντας να βάλει την μπάλα στα καρέ της Ρεν και να απειλήσει σοβαρά.

Η εικόνα της ομάδας και στα δύο παιχνίδια με τη γαλλική ομάδα θα πρέπει να απασχολήσουν έντονα παίκτες και τεχνικό τιμ, διότι ανέδειξαν όλα τα μειονεκτήματα.

Αργές επιστροφές, εύκολα λάθη, επιπόλαιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και στατικοί επιθετικοί που περίμεναν από τον διπλανό τους να κάνει την κίνησή του.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει φαίνεται μπερδευτεί από το συνεχές rotation με τις αλλεπάλληλες αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι. Υπάρχουν λύσεις, αλλά χάνεται και ο ρυθμός, η συνοχή με πέντε και έξι διαφορετικούς παίκτες από το ένα ματς στο άλλο.

Τώρα πλέον η προσοχή θα πρέπει ρεαλιστικά να επικεντρωθεί στην προσπάθεια να παίξει η ομάδα στο Conference League, όπου φαίνεται πως υπάρχει υπεροχή έναντι της Μακάμπι Χάιφα.

Κυρίως όμως να ξεμπερδέψει τα πράγματα στο μυαλό της όλη η ομάδα και να βρει λύσεις στα αμυντικά κενά που έχει.