Ολυμπιακός: Η ψυχρή ανάγκη μιας νίκης

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά να σκεφτεί για τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ (22.00) στο Λονδίνο, αλλά πάντα το σημαντικότερο είναι η βαθμολογία και οι προκρίσεις. 

Ολυμπιακός: Η ψυχρή ανάγκη μιας νίκης

Έχουν ειπωθεί πολλά για το σημερινό (9/11) παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο. Ότι θα είναι ευκαιρία αντίδρασης για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τους παίκτες του ενόψει ΠΑΟΚ, ότι θα μετρήσει η προσπάθεια και η εμφάνιση ώστε να πάρει τα πάνω της η ομάδα ενόψει της συνέχειας, ότι θα φανεί εάν υπάρχει η νοοτροπία να ξεχνούν κάκιστες βραδιές και να απαντούν στις επόμενες με θετικό τρόπο. Πώς θα επιλέξει αυτή τη φορά να παίξει ο Ισπανός, πώς θα ανταποκριθούν οι παίκτες στις δυσκολίες του πιο απαιτητικού αγώνα από κάθε άλλον φετινό, εάν η Γουέστ Χαμ θα είναι έτοιμη για «εκδίκηση» της ήττας της στο Φάληρο και πολλά ακόμα.

Το πιο σημαντικό το είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρτίνεθ, κάνοντας λόγο για υποχρέωση νίκης και διατήρησης των πιθανοτήτων για μία από τις δύο πρώτες θέσεις που θα οδηγήσουν σε συνέχεια στο Europa League.

Δεν είναι μυστικό ότι με βάση τα μισά του γκρουπ και τη βαθμολογία με τον Ολυμπιακό να είναι δύο βαθμούς πίσω από Γουέστ Χαμ και Φράιμπουργκ, οι περισσότεροι τον έχουν για τρίτο στην τελική κατάταξη ώστε να συνεχίσει στο Coference League. Περιμένοντας να έχει ένα προβάδισμα σοβαρό απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα ή να την έχει ήδη αποκλείσει προτού παίξουν τον Δεκέμβριο στο Φάληρο.

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι να διεκδικεί ό,τι υπάρχει προς διεκδίκηση. Κι αυτή την ώρα, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει (μετά και την ήττα στο ελληνικό ντέρμπι), ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει κατά νου την δυάδα στον όμιλο. Για να το πετύχει αυτό πρέπει να νικήσει στο Λονδίνο, αλλιώς οι πιθανότητες θα μειωθούν κι άλλο ή θα εξαφανιστούν σε περίπτωση ήττας και ταυτόχρονα νίκης της Φράιμπουργκ με την Μπάτσκα.

Για το στόχο της δεύτερης θέσης είναι πιθανό να μην αρκεί ούτε η ισοπαλία για τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο. Συνεπώς πέραν από αντιδράσεις, απαντήσεις κλπ ηρωικά, το παν είναι να παίξει η ομάδα έτσι όπως πρέπει για να πάρει το παιχνίδι. Ακόμη κι αν χρειαστεί με κάποιο τρόπο να το «κλέψει» από τους Άγγλους που αναμένεται να επιτεθούν ορμητικά και να πιέσουν. Έχει συμβεί ξανά, γιατί όχι και τώρα...