Ονειρεμένη θρυλική βραδιά!

Είχαμε καιρό να δούμε τον κανονικό Ολυμπιακό της Ευρώπης. Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω δύο σεζόν. Συγκεκριμένα, στη φάση των ομίλων του Γουρόπα Λιγκ της σεζόν 2021-22. Τότε που οι Πειραιώτες κατασπάραξαν τη Φενέρμπαχτσε με 3-0 στην Κωνσταντινούπολη και είχαν πάρει τη νίκη με 1-0 στο Καραϊσκάκη επί των Τούρκων το φθινόπωρο του 2021.

Ονειρεμένη θρυλική βραδιά!

Πέρασαν δύο χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε έναν Ολυμπιακό να παίζει πειθαρχημένα, με ομαδική καλή ανασταλτική λειτουργία και με ένα πλάνο που βγήκε σχεδόν στο 100% από τον προπονητή. Ένα πλάνο πανέξυπνο για την ακρίβεια που πρέπει να πιστωθεί στον προπονητή! Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ που τα είχε «ακούσει» (δικαίως) για τη διαχείριση του ματς στην Μπάτσκα Τόπολα, χθες άφησε τα διαπιστευτήριά του.

Γιατί ναι μεν οι Φορτούνης, Έσε, Καμαρά, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος, Ορτέγκα και τα υπόλοιπα παιδιά κατέθεσαν την ψυχή τους, αλλά αποδείχθηκε ότι οι παίκτες έφεραν εις πέρας το πλάνο του προπονητή και ακολούθησαν πιστά το μότο ότι «όλοι αμυνόμαστε μηδενός εξαιρουμένου». Ήταν κάτι που έπαιξε τον ρόλο του για να δούμε έναν έξοχο Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Η Γουέστ Χαμ είχε εγκλωβιστεί, είχε μπερδευτεί, είχε αιφνιδιαστεί και πήρε τα «πάνω» της μετά το γκολ του Πακετά στο 87’. Τεράστια νίκη λοιπόν, παίζοντας κυρίως πανέξυπνα και όχι με αφέλεια όπως κόντρα σε Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα.

Μίνι άθλος για τον ΠΑΟΚ στη Σκωτία. Η Αμπερντίν δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ως ομάδα, όμως βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 από κακές αντιδράσεις των «ασπρόμαυρων» και ο «Δικέφαλος» από το 73’ έως το 90+4’ αντεπιτέθηκε και έφυγε με το τρίποντο με 3-2 με το γκολ-πέναλτι του Σβαμπ στις καθυστερήσεις! Ο φετινός ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι είναι μία ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και αυτό είναι κάτι που φέρει την υπογραφή του Λουτσέσκου.

H AEK από την πλευρά της ηττήθηκε 1-3 από τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία. Δεν είναι εύκολο το «Βελοντρόμ». Είναι ένα γήπεδο που αν πιάσει ρυθμό η Μαρσέιγ, τότε εύκολα μπορεί να καταπιεί οποιονδήποτε αντίπαλο. Αναπόφευκτα επηρεάζεται και το μυαλό των παικτών. Ενδεικτικό είναι το παιδαριώδες λάθος του Στάνκοβιτς με το πέναλτι και την αποβολή, που είχε ως αποτέλεσμα να καταδικάσει την ομάδα του. Η «Ένωση» διαμαρτύρεται για τη φάση του πρώτου γκολ και το πέναλτι, αλλά η άποψή μας είναι ότι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κόσμου της.

Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Ρεν, αλλά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν και πλασματικό το 1-2. Εύκολα θα μπορούσε να πετύχει ακόμη ένα γκολ, ίσως και δύο για να αποφύγει την ήττα. Εύκολα θα μπορούσε βέβαια να δεχτεί κι άλλο τέρμα λόγω κάποιων κακών στιγμών της αμυντικής του λειτουργίας. Σε βαθμολογικό επίπεδο ήταν ένα «χτύπημα» για τον Παναθηναϊκό το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα με τους Γάλλους. Από εκεί που ήταν «καβάλα στ’ άλογο», τώρα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στο Ρεν ή στο «Μαδριγάλ» της Βιγιαρεάλ για να κατακτήσει μία από τις πρώτες δύο θέσεις. Σε επίπεδο εικόνας, όμως, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Τέλος, η βραδιά για τον κόσμο του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Η μπασκετική ομάδα έκανε ό,τι ήθελε την Εφές. Με όπλο την άμυνα δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Τούρκους και από το ξεκίνημα είχε ένα σταθερό προβάδισμα για να φτάσει σε μία άνετη νίκη. Το τελικό 75-57 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.