Σφυριά και… μέγκενη

Λίγοι έδιναν πιθανότητες στον Ολυμπιακό απέναντι στην ισχυρή Γουέστ Χαμ που φτιάχτηκε για να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ.

Σφυριά και… μέγκενη

Και δεν θα τους κακοχαρακτηρίσουμε, αφού η εικόνα των Πειραιωτών στα πρώτα τους δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια αλλά και εκείνη του α’ ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό ήταν… θολή. Τελικά το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού ήρθε στο πιο απαιτητικό (μέχρι το επόμενο) παιχνίδι της σεζόν.

Απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, με τρεξίματα, εμπειρία και μεγάλες φιλοδοξίες, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ετοίμασε μια ομάδα που «δάγκωνε». Μια ομάδα που ήξερε τι ζητούσε μέσα στις τέσσερις γραμμές και ανάγκασε τους Λονδρέζους να γίνουν απειλητικοί από το 85’ και ύστερα.

Τόσες ημέρες γινόταν λόγος για το αν θα πρέπει ο Ισπανός να παρατάξει τριάδα στα χαφ και όταν το έκανε ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο συμπαγής από ποτέ. Τρομερές αλληλοκαλύψεις, βοήθειες και στις δύο πλευρές και πολλή ενέργεια.

Τα «σφυριά» είχαν μπει ήδη στη… μέγκενη του Μαρτίνεθ και όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Ούτε η αδράνεια που έφερε το γκολ του Πακετά ούτε οι μνήμες από την Τόπολα θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση. Πραγματικά χαιρόταν ο κόσμος να βλέπει τους παίκτες με τα ερυθρόλευκα, οι οποίοι, αν ήταν πιο ήρεμοι στην τελική ενέργεια, θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς με μεγαλύτερο σκορ.

Το εκπληκτικό κορεό που σήκωσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού έγραφε «Εδώ είναι Πειραιάς». Και ύστερα από χρόνια οι Πειραιώτες το θύμισαν στην Ευρώπη. Το «Γ. Καραϊσκάκης» έχει λυγίσει μεγάλα κλαμπ και σε αυτά προστέθηκε η κάτοχος του Κόνφερενς Λιγκ.

Πραγματικά είναι κρίμα να έχουν πεταχτεί τέσσερις βαθμοί (με Φράιμπουργκ και Μπάτσκα), οι οποίοι θα είχαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ομίλου και απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Αλλά επειδή πρέπει άπαντες να κοιτάνε μπροστά, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη του στην εποχή Μαρτίνεθ και ίσως πήρε το καλύτερο δυνατό μπουστάρισμα για τη δύσκολη συνέχεια.