Ολυμπιακός: Έκανε μυαλωμένη την ομάδα που πρέπει να διαχειρίζεται καταστάσεις

Το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που έχει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ για την εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ και η ισορροπία συναισθημάτων που λείπει από το κλαμπ.

Ολυμπιακός: Έκανε μυαλωμένη την ομάδα που πρέπει να διαχειρίζεται καταστάσεις

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών τα συναισθήματα εναλλάχθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Ολυμπιακός έκανε πράγματι το πιο ολοκληρωμένο του παιχνίδι και πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη για πολλούς λόγους. Μία νίκη που τον κρατάει όρθιο στον όμιλο και βασικά του δίνει το σημαντικότερο που το είχε χάσει μετά την Τόπολα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Γουέστ Χαμ και βρήκε την ηρεμία του για να συνεχίσει τη δουλειά του.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για ισορροπία που είχε η ομάδα του και για ισορροπία που χρειάζεται στην αντιμετώπιση συναισθημάτων μετά από ήττες και νίκες.

Όσον αφορά στο πρώτο κομμάτι έχει και ο ίδιος σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Για να είμαστε σωστοί ο Μαρτίνεθ έχει βάλει το χεράκι του για να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός αυτή την πολύ καλή εικόνα. Το βασικό που έκανε ήταν να «δέσει» την άμυνα του με την επίθεση. Η παρουσία των τριών χαφ ήταν το πιο λογικό που έκανε ο Ισπανός μετά το ροντέο ματς στην Τόπολα. Διάβασε σωστά εκείνο το 2-2 και το διόρθωσε.

Ο Αλεξανδρόπουλος που έπαιξε μπροστά από Έσε και Καμαρά έβγαλε τρεξίματα στο γήπεδο, πίεσε και κάλυψε χώρους. Έδωσε έτσι μία ασφάλεια και στους δύο χαφ του που ήταν εξαιρετικοί και ο Ολυμπιακός έπαιζε με μία λογική στον αγωνιστικό χώρο. Μία λογική που του είχε λείψε από τα προηγούμενα παιχνίδια του. Δεν μπορεί να βρεθεί ποδοσφαιριστής που υστέρησε από ένα ματς μεγάλης έντασης και πίεσης.

Όσον αφορά στην ισορροπία συναισθημάτων αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το ελέγξει ο ίδιος ο οργανισμός. Πολύ σωστά τα είπε ο Μαρτίνεθ και τα έχουν πει κι άλλοι στο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός έχει μία καταστροφική τάση μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Δεν έχει τρόπο να διαχειρίζεται καταστάσεις και να κοιτάζει τα λάθη του. Ο Μαρτίνεθ σε αυτό στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα, διότι είναι αλήθεια ότι οι ημέρες που ακολούθησαν το 2-2 με την Τόπολα ήταν δύσκολες για όλους.