Ολυμπιακός: Μπόλικη εξυπνάδα, άρωμα… μαραθωνίου και τα διαπιστευτήρια του Μαρτίνεθ

Δεν ήταν μόνο η τριάδα στα χαφ του Ολυμπιακού που «κλείδωσε» τη Γουέστ Χαμ, αλλά και το σύνθημα «όλοι μαζί αμυνόμαστε»! Πολύ «έξυπνη» η τακτική προσέγγιση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ολυμπιακός: Μπόλικη εξυπνάδα, άρωμα… μαραθωνίου και τα διαπιστευτήρια του Μαρτίνεθ

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα πιο έξυπνα παιχνίδια του τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο ακριβώς θα γράφαμε ακόμη κι αν η Γουέστ Χαμ ισοφάριζε στο φινάλε.
Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επιβεβαίωσε κόντρα στα «σφυριά» ότι είναι ένας προπονητής που μόνο κακό δεν τον λες. Έκανε λάθη με τη Φράιμπουργκ και την Μπάτσκα Τόπολα με ορισμένες άστοχες αλλαγές του. Λάθη έκαναν και οι ποδοσφαιριστές του. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν έριξε τρία χαφ στη μάχη από την αρχή, γιατί πολύ απλά δεν τα διέθετε (σ.σ. τραυματίες οι Έσε, Ιμπόρα), με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να είναι πολύ κακοί στο πρώτο ημίχρονο.

Αποδείχθηκε σοφή η επιλογή του Ισπανού τεχνικού να πάει με Έσε, Καμαρά και λίγο πιο μπροστά τους τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Μασούρα. Ήταν πολύ σωστές οι ενέργειες των Ροντινέι και Ορτέγκα. Όπως και οι βοήθειες που έδωσαν ανασταλτικά οι Ποντένσε και Φορτούνης.

Μετά από δύο χρόνια είδαμε έναν Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο που θαυμάζαμε στο παρελθόν στην Ευρώπη. Έναν Ολυμπιακό που όλοι οι παίκτες αμύνονταν, οι αποστάσεις δεν ήταν μακρινές όπως με τον Παναθηναϊκό και κυρίως με μία πανέξυπνη τακτική προσέγγιση και με μπόλικα τρεξίματα που θύμιζαν αγώνα… Μαραθωνίου.

Η Γουέστ Χαμ ήταν ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο, εξαιρουμένης της φάσης του Ινγκς μετά το 2-0 στις καθυστερήσεις.

Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες έριξαν το τέμπο, προκάλεσαν εκνευρισμό στους Λονδρέζους, πήγαν το ματς στα μέτρα τους και βλέποντας ότι όσο περνούσε η ώρα άδειαζαν από βενζίνη, είχαν τις περισσότερες φορές τις απαντήσεις που απαιτούνταν στις απόπειρες των Άγγλων για απειλή προς την εστία του Πασχαλάκη.

Το γκολ του Πακετά προήλθε από ένα κακό διώξιμο του Κίνι. Άλλο ένα ατομικό λάθος αμυντικά που δεν κόστισε στον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα θα πρέπει να ξαναγίνει κουβέντα στον Ρέντη, γιατί σε τρίτο ευρωπαϊκό ματς δίνει αφορμή για να δεχτεί ένα φαινομενικά εύκολο γκολ.

Η ουσία είναι ότι οι Πειραιώτες κατάφεραν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να «εγκλωβίσουν» τη Γουέστ Χαμ, να την κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους και να εξουδετερώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα φαντασμαγορικά «αστέρια» της που αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Έκανε το πιο «γεμάτο» και πιο «έξυπνο» παιχνίδι του την τελευταία διετία, τηρουμένων των συνθηκών που διεξήχθη το ματς και αυτό φέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σφραγίδα του Μαρτίνεθ. Μην ξεχνάμε ότι ο Έσε προερχόταν από τραυματισμό, ο Ροντινέι αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων, ο Πορόζο έπαιζε βασικός και χτύπησε δύο φορές στο κεφάλι και είχαν προηγηθεί όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την κροτίδα και τον Χουάνκαρ.

Πολύ σημαντική νίκη απ’ όλες τις απόψεις, μια νίκη από τα παλιά για την ακρίβεια, η οποία εν πολλοίς εξασφαλίζει στον Ολυμπιακό την 3η θέση.

ΥΓ: Ας αφήσουμε/αφήσετε όλοι τον προπονητή να δουλέψει. Ας μην τον πρήζουμε/πρήζετε και του μεταφέρουμε/μεταφέρετε περισσότερη πίεση απ’ όσο χρειάζεται, εξαιτίας του σοκαριστικού 2-2 στην Μπάτσκα Τόπολα! Το ίδιο θα γράψουμε, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός στραβοπατήσει με τον ΟΦΗ. Ας του δώσουμε/δώσετε χρόνο. Δεν ήταν «τελικός» το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπως δεν είναι «τελικός» ούτε ο αγώνας με τον ΟΦΗ, ούτε με τον ΠΑΟΚ την παραπάνω Κυριακή. Λάθη έκανε και θα ξανακάνει. Μην στέκεστε όμως μόνο στα λάθη...