Μαρτίνεθ: «Ολοκληρωμένο παιχνίδι, να είμαστε πιο ήρεμοι στις καλές και στις κακές στιγμές…»

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μίλησε για το μεγάλο τρίποντο που πήρε ο Ολυμπιακός επί της Γουέστ Χαμ.

Μαρτίνεθ: «Ολοκληρωμένο παιχνίδι, να είμαστε πιο ήρεμοι στις καλές και στις κακές στιγμές…»

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γουέστ Χαμ με 2-1, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Είπατε ότι θα πρέπει να κάνετε το τέλειο παιχνίδι για να πάρετε τη νίκη. Πιστεύετε ότι έχετε αδικήσει τους εαυτούς σας στον όμιλο;

Μακάρι όλα να εξαρτώνται απ’ όσα λέω στη συνέντευξη Τύπου. Το δύσκολο είναι να το πραγματοποιείς αυτό που λες. Σήμερα η ομάδα μας άξιζε τη νίκη και είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Ήταν ένα πάρα πολύ ολοκληρωμένο παιχνίδι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, την κάτοχο του Κόνφερενς Λιγκ. Ήταν όλα πολύ όμορφα τόσο η ομάδα όσο και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ο κόσμος πάντα μας βοηθάει και είναι σημαντικό το όμορφο σκηνικό που δημιουργούν. Μας είχαν μιλήσει για τις ευρωπαϊκές βραδιές σε αυτό το γήπεδο και σήμερα είχαμε την τύχη να το ζήσουμε και εμείς. Το συζητήσαμε και μετά το τέλος του αγώνα με τους συνεργάτες μου. Είμαστε πολύ τυχεροί που το ζήσαμε όλο αυτό και πήραμε αυτή τη μεγάλη νίκη.

Πού πιστεύετε ότι κρίθηκε αυτό το παιχνίδι και αν είναι αποτέλεσμα και της δικής σας επιλογής να παίξετε με τρεις χαφ κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά;

Όσοι έχετε παρακολουθήσει την πορεία μου ως προπονητής ξέρετε ότι αλλάζω συστήματα ανάλογα με τους αντιπάλους. Ο αντίπαλος απαιτούσε αυτή την τριάδα στο κέντρο. Το αποτέλεσμα οφείλεται ότι αυτοί οι τρεις συνεργάστηκαν πολύ καλά. Επίσης οι ακραίοι βρήκαν το βάθος που χρειαζόταν γιατί με αυτό το σύστημα έχεις ανάγκη τα άκρα. Επίσης είναι σημαντικό ότι η ομάδα είχε αυτοσυγκέντρωση για να υπηρετήσει το πλάνο. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν τόσο καλά δεν οφείλεται μόνο σε αυτό που ετοιμάζουμε αλλά και στο ταλέντο και στην αυτοεκτίμηση. Το ότι το σύστημα λειτούργησε και μας ταίριαξε είχε σαν αποτέλεσμα αυτή τη νίκη.

Πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός άξιζε κάτι παραπάνω στον όμιλο;

Ήταν σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι που κάναμε κυρίως για το μέγεθος του αντιπάλου. Να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή ότι αξίζαμε περισσότερους βαθμούς δεν έχει καμία σημασία. Το είχαμε σχολιάσει μετά τα παιχνίδια με τη Φράιμπουργκ και την Τόπολα. Το μόνο που μετράει είναι το σήμερα. Το ότι το καταφέραμε σήμερα δεν μας εγγυάται κανείς ότι θα το επαναλάβουμε και αύριο. Δεν έχει αξία να μιλάμε για το τι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια και στα επόμενα. Σημασία έχει τι έγινε σήμερα και να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Στην ομάδα είμαστε όλοι πολύ σημαντικοί. Άλλες φορές δεν έπαιζε ο Πορόζο και σήμερα ήρθε η στιγμή που τον χρειαστήκαμε και εκείνος ανταποκρίθηκε. Είμαστε όλοι πολύ σημαντικοί ακόμα και εκείνοι που βρέθηκαν στην κερκίδα. Πρέπει όλους να τους αγαπάμε και να τους προσέχουμε. Ο Πορόζο δούλευε τόσο καιρό με ταπεινότητα και ησυχία και χωρίς να επηρεάζεται από τίποτα. Είναι σημαντικό το μήνυμα ότι όλοι είμαστε απαραίτητοι και θα έρθει η στιγμή που όλοι θα χρειαστούμε. Επίσης θέλω να σταθώ στις αλλαγές γιατί στο λεπτό που μπήκαν ήταν πολύ κρίσιμο και ήταν πολύ σημαντικοί και καθοριστική η παρουσία τους για τη νίκη. Σύμφωνα με τον ρυθμό και τις απαιτήσεις του αγώνα ήταν σημαντικοί για εμάς. Όλοι είμαστε απαραίτητοι και όλοι βοηθήσαμε. Πρέπει όλοι να είμαστε ήρεμοι και στις καλές και στις κακές. Στο ποδόσφαιρο θα έρθουν και κακές στιγμές και να τις αντιμετωπίσουμε με ηρεμία και χωρίς υπερβολές. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στις καλές στιγμές γιατί έχουμε πολύ μέλλον μπροστά μας.

Είπατε κάτι περισσότερο στον Πορόζο γιατί είχε πολύ δύσκολη δουλειά σε αυτό το παιχνίδι;

Νομίζω ότι είχαμε πολύ καλές στιγμές στην επίθεση βάλαμε τα δύο γκολ και είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Και στο δεύτερο ημίχρονο δεν θυμάμαι κάποιες στιγμές να μην έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ. Αμυνθήκαμε καλά στις στημένες φάσεις παρά τη διαφορά στο ύψος και δεν κάναμε αχρείαστα φάουλ όπως στα προηγούμενα παιχνίδια που μας έθεσαν σε κίνδυνο. Γενικότερα ήμασταν ισορροπημένοι σε άμυνα και επίθεση, είχαμε σωστή νοοτροπία και μειώσαμε τα λάθη σε σχέση με αυτά που κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Χαίρομαι πάρα πολύ για την απόδοση του Πορόζο γιατί δούλευε πολύ ήσυχα και σκληρά και όταν ήρθε η στιγμή που τον χρειαστήκαμε ήταν έτοιμος. Η αλήθεια είναι πως είχε λίγα λεπτά συμμετοχής έως τώρα. Είναι ένας καινούριος παίκτης ξένος και είναι δύσκολο να επιλέξεις όταν μπορείς να βάλεις μόνο έντεκα παίκτες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί τώρα που ήρθε η στιγμή του ήταν έτοιμος. Συνήθως εστιάζουμε στον παίκτη που δεν είναι στο γήπεδο θέλω να σας ζητήσω να δείξετε περισσότερη στοργή στον παίκτη μας που στο μέλλον δεν θα είναι τόσο καλός όσο ήταν σήμερα ο Πορόζο.