Μαρσέιγ - ΑΕΚ 3-1: Ήπιε... θάλασσα στην Μασσαλία κι έχασε αήττητο και πρωτιά! (highlights)

Την πρώτη της ήττα στον 2ο όμιλο του Εuropa League υπέστη η ΑΕΚ, στο «Βελοντρόμ», χάνοντας με 3-1 από την Μαρσέιγ και μαζί την πρωτιά του γκρουπ, αφού οι Μαρσεγιέζοι την προσπέρασαν στη βαθμολογία (5π. έναντι τεσσάρων)

Μαρσέιγ - ΑΕΚ 3-1: Ήπιε... θάλασσα στην Μασσαλία κι έχασε αήττητο και πρωτιά! (highlights)

Η τρίτη αναμέτρηση για τον 2ο όμιλο του Εuropa League ήταν και... φαρμακερή για την ΑΕΚ.

Που υπέστη την πρώτη της ήττα, με 3-1, από την Oλιμπίκ Μαρσέιγ, στην Mασσαλία κι έχασε την πρωτιά του γκρουπ, αφού οι «Φωκαείς» την προσπέρασαν (5π. αντί τεσσάρων), σ' ένα ματς που έγιναν πολλά...

Mε έξι αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη και τον Τσούμπερ ...φουνταριστό (σ. ο Πόνσε έμεινε στον πάγκο για να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αν... στραβώσει το ματς) και πίσω του «σύνδεσμο» του με την μεσαία γραμμή τον Μάνταλο παρέταξε την ομάδα του ο Ματίας Αλμέιδα.

Μάλιστα σε φάση άμυνας ο Γιόνσον έμπαινε ανάμεσα στα δύο στόπερ και γινόταν τρίτο.

Μ' αυτά οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν το τέμπο του αγώνα και πέρασαν αβροχοίς ποσό το πρώτο 20λεπτο της φούριας.

Ωστόσο ακολούθησε ...καταιγίδα με τον Στάνκοβιτς να σταματά σε ένα τρίλεπτο σε δύο τετ α τετ τον Εντιαγιέ (21', 24') αφού η «κιτρινόμαυρη» άμυνα... έφαγε δύο κάθετες στην πλάτη της.

Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή με τον Βιτίνια (27') να σκοράρει από σέντρα του Κλος από δεξιά με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για φάουλ στον Βίντα.

Δεν εισακούστηκαν από τη διαιτητική ομάδα που ακύρωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους τέρμα του Tσούμπερ (που προσπαθούσε φιλότιμα...) για οφσάιντ του Βίντα.

Λίγο νωρίτερα είχε αντικατασταθεί αναγκαστικά λόγω προβλημάτων στα πλευρά ο Χατζισαφί.

Στην ανάπαυλα ο Αλμέιδα έβαλε τον Πόνσε αντί του Σιντιμπέ περνώντας τον Πινέδα δεξιό οπισθοφύλακα και τον Τσούμπερ αριστερά (εκεί που ήταν ο Μεξικανός).

Η επιρροή του στο ματς φάνηκε άμεσα με τους φιλοξενούμενους όχι μόνο να πιέζουν περισσότερο και να ελέγχουν για πρώτη φορά το ματς αλλά να ισοφαρίζουν με τον Πινέδα (από γύρισμα του Μάνταλου και παρά το αρχικό του...τσαφ!)

Κι ενώ όλα πήγαιναν πήγαιναν πρίμα ο Στάνκοβιτς έκανε ένα παιδαριώδες λάθος σε γύρισμα του Bίντα. Όχι μόνο έδωσε την μπάλα στον Βιτίνια αλλά τον γκρέμισε εντός περιοχής υποπίπτωντας σε πέναλτι και βλέποντας την κόκκινη (μέσω VAR).

O Xαρίτ νίκησε τον, νεοεισελθόντα Αθανασιάδη από την άσπρη βούλα (60'), όπως έκανε κι εννιά λεπτά μετά ο Βερετού που εκτέλεσ την νέα εσχάτη των ποινών που δόθηκε για μαρκάρισμα του Άμραμπατ στον Λόντι.

Στο υπόλοιπο του (ουσιαστικά τελειωμένου...) αγώνα ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε τρεις επεμβάσεις μην επιτρέποντας στο σκορ να πάρει περαιτέρω διαστάσεις...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΑΡΣΕΪΓ– ΑΕΚ 3-1

Γήπεδο: «Bελοντρόμ».

Σκόρερς: 27’ Βιτίνια, 60' (πεν.) Χαρίτ, 69' (πεν.) Βερντού - 53' Πινέδα.

Δαιτητής: Στεφάνσκι (Πολωνία)

Κίτρινες κάρτες: : Κλος, Mπαλέρντι – Σιντιμπέ, Άμραμπατ, Ρότα, Γιόνσον.

Κόκκινες κάρτες: Στάνκοβιτς.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Tζενάρο Γκατούζο): Μπλάνκο - Κλος (88' Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι (88' Μεϊτε), Λόντι – Χαρίτ (75’ Ομπαμεγιάνγκ), Ρονζιέ, Κοντογκμπιά - Βερετού (88' Μουρίγιο), Βιτίνια (75’ Σαρ), Εντιαγέ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ (46’ Πόνσε), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (λ.τρ. 44’ Μοχαμάντι) – Σιμάνσκι (75’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (75’ Eλίασον), Πινέδα – Μάνταλος (60’ Αθανασιάδης) -Τσούμπερ.