Παναθηναϊκός: Επιστροφή στη Λεωφόρο λόγω προβλημάτων στο ΟΑΚΑ

«Λουκέτο» μπαίνει στο ΟΑΚΑ λόγω τεχνικών προβλημάτων με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει για τα ματς του Europa League στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στη Λεωφόρο λόγω προβλημάτων στο ΟΑΚΑ

Προβλήματα στατικότητας έχει το «στέγαστρο Καλατράβα» στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, γεγονός που αναγκάζει κατά πάσα πιθανότητα τον Παναθηναϊκό να δώσει τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά του παιχνίδια στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΚΑ, αναμένεται να μπει «λουκέτο» μετά από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ και με γνώμονα της προστασία των φιλάθλων και των αθλητών, ενώ θα ακολουθήσει νέα μελέτη όπως αναφέρουν.

Έτσι αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα ο Παναθηναϊκός θα δώσει το επόμενο παιχνίδι του για το Europa League στις 26/10 απέναντι στη Ρεν στη Λεωφόρο και ενδεχομένος το επόμενο κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ:

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».