Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ: Ματς όλα τα λεφτά

Κομβικής σημασίας για τον Ολυμπιακό το αποψινό (22:00) παιχνίδι με αντίπαλο τη Φράιμπουργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ: Ματς όλα τα λεφτά

Στη γραμμή εκκίνησης για τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται απόψε ο Ολυμπιακός. Και η αρχή σε ένα γκρουπ ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια και το μέλλον της ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τους Πειραιώτες στην αποψινή τους αναμέτρηση με αντίπαλο τη Φράιμπουργκ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρίσκεται σε μία διαδικασία που ακόμα χτίζεται, αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος και οι διοργανώσεις έχουν μεγάλες απαιτήσεις.

Έτσι για τον Ολυμπιακό μπορεί να υπάρχει η δικαιολογία πως ακόμα δημιουργείται η ομάδα, αλλά από την άλλη εάν θέλει να έχει βλέψεις στον όμιλο θα πρέπει απόψε να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Επιβάλλεται για τον Ολυμπιακό να ξεκινήσει με νίκη στην αποψινή αναμέτρηση με τους Γερμανούς και να κάνει το πρώτο βήμα για διεκδικήσει κάτι καλύτερο στον όμιλο.

Άλλωστε και το παρελθόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει δείξει ότι όταν ο Ολυμπιακός μπήκε νικηφόρα στο γκρουπ συνέχισε να αγωνίζεται στην Ευρώπη και τη νέα χρόνια. Γι' αυτό το αποψινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο. Ίσως να μοιάζει ακραίο να χαρακτηρίζουμε το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης κρίσιμο, αλλά το παρελθόν έχει διδάξει ότι κάπως έτσι είναι η κατάσταση.

Και με δεδομένο το πρόγραμμα των αγώνων του πρώτου ομίλου η αποψινή αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό είναι κομβικής σημασίας. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Πειραιά ταξιδεύει στη Σερβία για να αντιμετωπίσει την Μπάτσκα Τόπολα σε ένα ματς που θεωρητικά η ομάδα του Μαρτίνεθ είναι το μεγάλο φαβορί. Για τους «ερυθρόλευκους» θα είναι καθοριστικό να μπουν στο γκρουπ έχοντας έξι βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια. Και αυτοπεποίθηση θα έχουν και θα πάνε με άλλον αέρα στη δύσκολη τριάδα αγώνων που τους περιμένει στη συνέχεια.

Την τρίτη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ και στη συνέχεια πάει στο Λονδίνο, ενώ ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι στο Φράιμπουργκ. Θα είναι τρία παιχνίδια πολύ δύσκολα που αν ο Ολυμπιακός έχει το… μαξιλάρι των έξι βαθμών των δύο πρώτων αγώνων θα τα αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη άνεση και λιγότερη πίεση, αφού κλείνει τον όμιλο με το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα που υπό νορμάλ συνθήκες θα μπορεί να του δώσει ακόμα τρεις βαθμούς.

Έτσι το ξεκίνημα σε αυτόν τον απαιτητικό όμιλο είναι πραγματικά όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό. Στον Ρέντη συνηθίζουν να αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, αλλά παραδέχονται ότι πρόκειται για ένα ματς κομβικής σημασίας για την ευρωπαϊκή πορεία του κλαμπ.