Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ: Νέα εποχή, κρίσιμη πρεμιέρα

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Φράιμπουργκ (22:00) έχει δύσκολη αποστολή και μεγάλη φιλοδοξία. Ένα σπουδαίο ματς για τους «ερυθρόλευκους», με πίστη στην «καυτή» έδρα τους. 

Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ: Νέα εποχή, κρίσιμη πρεμιέρα

Το πιο δύσκολο (έως το επόμενο) παιχνίδι του στη μακρά φετινή σεζόν δίνει απόψε (21/9-22:00) ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» την ισχυρή εδώ και χρόνια στην Bundesliga Φράιμπουργκ.

Στην πρεμιέρα του Europa League δεν κρίνονται τα πάντα, αλλά θα κριθούν πολλά. Ο Ολυμπιακός έφτασε έως τους ομίλους αποκλείοντας την Γκενκ και την Τσουκαρίτσκι, η Φράιμπουργκ είχε προκριθεί απευθείας. Η ελληνική ομάδα είναι εντελώς διαφορετική από πέρυσι, αλλά όπως σωστά λέει συνεχώς ο προπονητής της, τώρα δημιουργείται. Και μέσα από μεγάλα ματς σαν αυτό με τη Φράιμπουργκ γίνεται πιο δυνατή.

Το πάθος θα περισσεύει σήμερα σε γήπεδο και εξέδρα για τον Ολυμπιακό. Με μεγάλη πίστη στον στόχο, αλλά και επίγνωση των δυσκολιών. Η Φράιμπουργκ θα βγάλει αντίδραση μετά τις ήττες της στο πρωτάθλημα, ανυπομονεί και εκείνη να παίξει και να διακριθεί ξανά στην Ευρώπη και το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα θα είναι καθοριστικό εάν υποτεθεί ότι η Γουέστ Χαμ της Premier League (υποδέχεται την ίδια ώρα την Μπάτσκα Τόπολα) έχει τον πρώτο λόγο στο γκρουπ.

Ο Ολυμπιακός όποτε αρχίζει καλά στους ομίλους συνεχίζει με επιτυχία, άρα το κίνητρο για τη νίκη είναι πολύ μεγάλο απέναντι στη γερμανική ομάδα που δεν θα έχει τον βασικό σέντερ φορ της Γκρέγκοριτς λόγω τραυματισμού, τον αρχηγό της Γκίντερ που λείπει καιρό και τον τιμωρημένο από πέρυσι έμπειρο στόπερ Γκούλντε.

Για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ υπάρχει και πάλι ο «ευχάριστος πονοκέφαλος» της παρουσίας πολλών παικτών σε όλες τις θέσεις, με τα χαρτιά του κλειστά για την ενδεκάδα. Σίγουροι είναι οι Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, με τον Ορτέγκα να διεκδικεί τη θέση του Κίνι, στο κέντρο μπορεί να υπάρξει προσθήκη του Ιμπόρα και να βγει ένας επιθετικός ή να αλλάξει κάποιος χαφ και να περάσει στην επίθεση ο Μπιέλ σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Λογικά ο Έσε και ο Μαντί θα είναι μέσα, όπως και ο Φορτούνης με τον Μασούρα και τον Ελ Κααμπί έχουν τον πρώτο λόγο. Προφανώς ποδοσφαιριστές όπως οι Ποντένσε, Γιόβετιτς, Σολμπάκεν είναι πάντα έτοιμοι για βασικοί, άλλωστε για τέτοια παιχνίδια ήρθαν, αλλά το πιθανότερο είναι ότι ο Ισπανός δεν θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Λιντχάουτ.