Αλμέιδα: «Η Mπράιτον παίζει το ωραιότερο ποδόσφαιρο στον... κόσμο!»

Ο Mατίας Αλμέιδα παραμονή του αγώνα με την Μπράιτον για την πρεμιέρα των ομίλων του Εuropa League εκθείασε τους «γλάρους» λέγοντας ότι «παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο παγκοσμίως». Δεν άνοιξε τα... χαρτιά του για τον παρτενέρ του Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας ο Aργεντινός...

Αλμέιδα: «Η Mπράιτον παίζει το ωραιότερο ποδόσφαιρο στον... κόσμο!»

«Ύμνους» για πρώτη αντίπαλο της ΑΕΚ στον 2ο όμιλο του Europa League, Μπράιτον (21/09, 22:00) επιφύλασσε ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης με τους «γλάρους», στην Αγγλία, τόνισε πως η Ένωση θα προσπαθήσει να παίξει με τη γνωστή της φιλοσοφία απέναντι στην ομάδα που παρουσιάζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στον... κόσμο!

Όσο για το πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας με τις απουσίες των Βίντα και Μουκουντί είπε: «Έχω λύσει τον τρόπο που θα παίξουμε. Σχετικά με το rotation θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές. Δεδομένου ότι λείπουν Βίντα και Μουκουντί θα υπάρξουν αλλαγές στην άμυνα, ένας από τους παίκτες που θα παίξουν θα είναι ο Μήτογλου».

Για το αν σκοπεύει να προσαρμοστεί η ΑΕΚ στο παιχνίδι της Μπράιτον ή θα διατηρήσει τη γνωστή της φιλοσοφία: «Γνωρίζουμε ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Μια ομάδα καλά δουλεμένη, με έναν μεγάλο προπονητή που όπου και να βρέθηκε έχει δείξει τον τρόπο που παίζει ποδόσφαιρο. Σήμερα αυτή τη στιγμή η ομάδα παίζει το ομορφότερο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Θα παίξουμε έντεκα εναντίον έντεκα, γνωρίζοντας ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως συνήθως κάνουμε, αλλά έχοντας πάντα υπόψιν ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Αν δείτε την ομάδα που θα παίξουμε δεν έχει τεράστια ονόματα σε σχέση με άλλες ομάδες, αλλά έχει μια λειτουργία που λίγες ομάδες έχουν και αυτό κάνει την ομάδα ακόμα καλύτερη γιατί παίζει ως ομάδα με ένα συγκεκριμένο στυλ».

Αναφορικά με την ετοιμότητα των Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς: «Έχουν επανέλθει από τους τραυματισμούς τους. Τους λείπει ρυθμός, όπως είναι φυσιολογικό. Τις επόμενες ώρες θα αποφασίσω αν θα ξεκινήσουν το παιχνίδι ή θα μπουν ως αλλαγές».

Για το πώς του φάνηκε ότι ο Ντε Τζέρμπι έκανε rotation με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει ΑΕΚ: «Συνήθως προσπαθώ να επικεντρώνομαι στη δική μου ομάδα. Η ερώτηση θα αντιστοιχούσε στον προπονητή της Μπράιτον. Εγώ αναλύω τιον αντίπαλο και προσπαθώ να βρω κάποιες λύσεις. Και οι παίκτες που έπαιξαν είχαν ίδια απόδοση με αυτούς που παίζουν συνήθως. Οπότε πήγε καλά».

«Να περάσουμε στην επόμενη φάση»

Για το ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΚ στη διοργάνωση: «Ο στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Εμείς σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και θέλουμε να κάνουμε να μας σέβονται μέσω του παιχνιδιού μας. Όταν παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε».

Σχετικά με τον καιρό και αν θα επηρεάσει τη ΑΕΚ: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αν βρέχει, θα βρέχει και για τις δύο ομάδες, αν βγει ήλιος θα είναι και για τις δύο ομάδες. Ποτέ δεν ξέρει κανείς πώς θα πάει ένα παιχνίδι. Νιώθω πως υπάρχει κάποιο δεδομένο αποτέλεσμα ως προς τον αγώνα. Εμείς ήρθαμε να κυνηγήσουμε αυτό που κυνηγάμε πάντα. Και μακάρι να τα καταφέρουμε».

Τέλος για τον Άμραμπατ και τη σημασία του για την ΑΕΚ (ερώτηση από Ολλανδό δημοσιογράφο) απάντησε: «Τόσο ο Νόρντιν όσο και όλοι οι άλλοι παίκτες είναι το ίδιο σημαντικοί για την ομάδα. Ο ίδιος όπως και οι συμπαίκτες του έχουν αρκετή εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη λειτουργία της ομάδας».