Στράιχ: «Άλλη ομάδα φέτος ο Ολυμπιακός»

Πολύ βελτιωμένο θεωρεί τον φετινό Ολυμπιακό ο προπονητής της Φράιμπουργκ και μεγαλύτερες τις δυσκολίες για την ομάδα του σε σχέση με πέρυσι. Τι ειπε για τον Φορτούνη που τον ήξερε από την Καϊζερσλάουτερν, αλλά και για τον Γιόβετιτς

Στράιχ: «Άλλη ομάδα φέτος ο Ολυμπιακός»

Ο… μόνιμος προπονητής της Φράιμπουργκ, Κρίστιαν Στράιχ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της γερμανικής ομάδας για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (21/9), εκφράζοντας την εμπιστοσύνη στην ομάδα του και την πίστη για ένα καλό αποτέλεσμα στο Φάληρο.

Ο Στράιχ αναφέρθηκε στη σημαντική απουσία του Γκρέγκοριτς και στα υπόλοιπα αγωνιστικά θέματα της ομάδας του: «Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα, αλλά θα το δούμε στο τέλος. Αν έχεις χάσει δύο παιχνίδια υπάρχει κακή διάθεση. Κυρίως με τη Στουτγκάρδη δεν παίξαμε καλά, με την Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη η απόδοσή μας. Με τον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά, αλλά και να έχουμε παράλληλα και το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για αλλαγή γκολκίπερ από διοργάνωση σε διοργάνωση, τα λάθη έγιναν από όλους και ο τερματοφύλακάς μας ήταν άτυχος. Θα τον χρησιμοποιήσω και σε αυτό το παιχνίδι».

Για την ατμόσφαιρα: «Παίζει ρόλο, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Φέτος θα είναι καλύτερος από πέρυσι, είχαμε εκμεταλλευτεί την κατάστασή τους και είχαμε παίξει καλά. Τώρα θα είναι αλλιώς, τα έφερε έτσι η μοίρα να βρεθούμε ξανά. Είναι πολύ δύσκολη ομάδα και δύσκολα δέχεται γκολ».

Για τον Γκούλντε που έχει τιμωρηθεί από πέρυσι: «Είναι εδώ αλλά όντως δεν μπορεί να παίξει, στην επίθεση ίσως βάλω τον Αντάμου ίσως όχι, ενώ για την άμυνα δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο».

Για την προετοιμασία: «Έχουμε δύο διοργανώσεις να μας απασχολούν οπότε έχουμε συνεχή παιχνίδια. Είναι καλό ότι θα παίξουμε και πάλι στην Ευρώπη και θα γνωρίσουμε πόλεις, κουλτούρες και άλλες εμπειρίες».

Για τον Γιόβετιτς: «Έχει πολύ καλούς παίκτες ο Ολυμπιακός, ο Γιόβετιτς είναι ένας από αυτούς. Έχει οργάνωση και πολύ καλή λειτουργία ως ομάδα ο Ολυμπιακός και φυσικά πολύ καλούς παίκτες. Όπως ο Καμαρά, ο Ιμπόρα και άλλοι».

Για το ότι είναι τόσα πολλά χρόνια στο κλαμπ: «Δεν είναι μόνο δικό μου θέμα, είναι και του συλλόγου, ταιριάζει η φιλοσοφία μας».

Για τον Φορτούνη που τον ήξερε από την Καϊζερσλάουτερν καθώς εκεί ήταν δεύτερος τεχνικός όταν έπαιζε ο Έλληνας άσος! «Είναι ένας πολύ τεχνίτης παίκτης, με μεγάλη ποιότητα και για αυτό είχαμε ασχοληθεί τότε. Ήταν κι άλλες ομάδες της Μπουντεσλίγκα που τον ήθελαν».

«Καυτή ατμόσφαιρα»

Ο μέσος της Φράιμπουργκ Μαξ Εγκεστάιν δήλωσε: «Περιμένουμε θερμή ατμόσφαιρα όπως και πέρυσι που ήταν εκπληκτική από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Πέρυσι δεν επηρεαστήκαμε και ελπίζουμε να κάνουμε το ίδιο και φέτος.

Έχουμε δει την επιθυμία των οπαδών για την Ευρώπη. Κι εμείς την έχουμε, άλλωστε κάποιοι από εμάς παίζουμε κάθε χρόνο άρα δεν υπάρχει κάποιο εξτρά κίνητρο. Για την απουσία του αρχηγού μας, του Γκίντερ, έχω ως δεύτερος αρχηγός κάποια ευθύνη αλλά όλοι μας το έχουμε μέσα στα αποδυτήρια, δεν χρειάζεται να παίρνει κανείς ιδιαίτερες πρωτοβουλίες».