Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ: Οι Γερμανοί, οι σερί ήττες και οι συντριβές

Η Φράιμπουργκ θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (21/9) προερχόμενη από δύο συντριβές. Μπορεί να κάνει και τρίτη σερί ήττα; Έχει συμβεί και μάλιστα πρόσφατα…

Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ: Οι Γερμανοί, οι σερί ήττες και οι συντριβές

Η Φράιμπουργκ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Bundesliga τα τελευταία χρόνια, με σημαντικές διακρίσεις και ευρωπαϊκές συμμετοχές και με έναν προπονητή, τον Κρίστιαν Στράιχ, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος στην ίδια ομάδα του γερμανικού πρωταθλήματος. Ανελλιπώς στον πάγκο της Φράιμπουργκ εδώ και μία δωδεκαετία!

Πολλοί υποστηρίζουν και έχουν δίκιο ότι δε σημαίνει κάτι πως η Φράιμπουργκ θα παίξει στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό (21/9) προερχόμενη από δύο συντριβές, με 5-0 από τη Στουτγκάρδη και 4-2 από την Ντόρτμουντ. Η εικόνα των αναμετρήσεων δεν ήταν για τέτοια σκορ, ενώ με την Μπορούσια η Φράιμπουργκ έχασε στο τέλος κι όταν είχε μείνει με δέκα παίκτες. Είναι σωστό ότι θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση και ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρότατο εμπόδιο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να ξεκινήσει με νίκη στο γκρουπ.

Η Φράιμπουργκ, πάντως, δεν αποκλείεται καθόλου να κάνει και τρίτη ήττα στη σειρά. Μοιάζει δύσκολο για την ομάδα που πέρυσι κατετάγη 5η στο πρωτάθλημα και έφτασε έως του «16» του Europa League και στον ημιτελικό του γερμανικού Κυπέλλου. Έχει, όμως, συμβεί και μάλιστα πρόσφατα. Στο τέλος της περασμένης σεζόν, τον Μάιο. Ηττήθηκε δύο φορές από τη Λειψία εντός έδρας (1-5 για το Κύπελλο και 0-1 για το πρωτάθλημα) και μία από την Ουνιόν στο Βερολίνο (2-4). Μέσα σε λίγες μέρες. Άρα δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να ξαναγίνει.

Σε μία τόσο καλή σεζόν, την περσινή, στην οποία η αντίπαλος του Ολυμπιακού έχασε 5-0 από την Μπάγερν, 6-0 από τη Βόλφσμπουργκ, 5-1 από την Ντόρτμουντ και με το ίδιο σκορ από τη Λειψία.

Δεδομένα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και καλά κάνουν όσοι το επισημαίνουν, άλλωστε η ίδια ομάδα νίκησε πέρυσι 3-0 στον Πειραιά. Τότε ο Ολυμπιακός ήταν αλλιώς, η Φράιμπουργκ επίσης. Πράγματι πολύ σκληρό εμπόδιο για την ελληνική ομάδα, όμως όχι και να θεωρηθεί… έκπληξη εάν νικήσει ο Ολυμπιακός, ας μην πάμε στο άλλο άκρο.