Φράιμπουργκ: Για αντίδραση με Ολυμπιακό μετά τα… εννιά γκολ

Η Φράιμπουργκ έχει δεχτεί εννιά γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια της, έχασε τους φορ Γκρέγκοριτς, Χόλερ και ψάχνει αντίδραση με τον Ολυμπιακό. Τι λέει ο Κρίστιαν Στράιχ.

Φράιμπουργκ: Για αντίδραση με Ολυμπιακό μετά τα… εννιά γκολ

Σε βαρύ κλίμα και με διάθεση αντίδρασης θα ταξιδέψει στην Αθήνα η Φράιμπουργκ για τον αγώνα της Πέμπτης (21/9) με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του ομίλου για το Europa League.

Η γερμανική ομάδα έχει κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και στα δύο τελευταία παιχνίδια της γνώρισε βαριές ήττες από Στουτγκάρδη και Ντόρτμουντ, δεχόμενη συνολικά εννιά τέρματα (0-5 και 2-4).

Το πρόβλημα είναι στην άμυνα όπως φαίνεται, αλλά ο Κρίστιαν Στράιχ έχει το νου του και στην επίθεση. Ειδικά στη θέση του σέντερ φορ, καθώς ο βασικός σκόρερ της ομάδας, ο Αυστριακός Μίκαελ Γκρέγκοριτς (με συμμετοχή πέρυσι σε είκοσι τέρματα και με «θύμα» του και τον Ολυμπιακό στον όμιλο) τραυματίστηκε στο ματς με την Ντόρτμουντ και θα μείνει εκτός δράσης για αρκετά μεγάλο διάστημα.

Στη θέση του θα παίξει ο Ιταλός Βιτσέντσο Γκρίφο, ένας πολύ έμπειρος και ικανός επιθετικός, μόνο που ο 30χρονος παίκτης δεν είναι καθαρός στράικερ. Πρόκειται για τον τέταρτο πιο ακριβό παίκτη του ρόστερ, πίσω από τους δύο στόπερ (Λίνχαρντ και Γκίντερ) και τον Ιάπωνα εξτρέμ Ντοάν. Η επιλογή του Γκρίφο γίνεται επειδή στο ματς με την Μπορούσια τραυματίστηκε και ο άλλος σέντερ φορ της Φράιμπουργκ, ο Λούκας Χόλερ.

Ο Κρίστιαν Στράιχ, μακροβιότερος προπονητής στην Μπουντεσλίγκα στην ίδια ομάδα (είναι στη Φράιμπουργκ ήδη δώδεκα χρόνια!) παραδέχεται ότι η ομάδα του έχει ζητήματα να επιλύσει, δηλώνει ότι η χρονιά προμηνύεται σκληρή και δύσκολη, αλλά τονίζει ότι «η απόδοσή μας με την Ντόρτμουντ ήταν καλή και η ήττα χαρακτηρίζεται άδικη». Ο Στράιχ είδε την ομάδα του να μένει με δέκα παίκτες με το σκορ στο 2-2 και να δέχεται δύο γκολ στο τέλος της αναμέτρησης. Στη Φράιμπουργκ θεωρούν ότι παρά τα προβλήματα και τους τραυματισμούς, το ματς με τον Ολυμπιακό προσφέρεται για αντίδραση και θα κάνουν το παν για μία εκτός έδρας νίκη που θα τονώσει ξανά την ψυχολογία τους. Στον Ολυμπιακό είναι ήδη προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο…