Όταν ο Ολυμπιακός συνάντησε την Γουέστ Χαμ

Η πρώτη και μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την προσεχή αντίπαλό του στο UEFA Europa League, Γουέστ Χαμ.

Όταν ο Ολυμπιακός συνάντησε την Γουέστ Χαμ

Η κληρωτίδα έφερε τον Ολυμπιακό στον πρώτο όμιλο του UEFA Europa League με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μπροστά τους ένα αντάμωμα με την κάτοχο του UEFA Conference League, Γουέστ Χαμ.

Ο Ολυμπιακός είχε συναντήσει ξανά την Γουέστ Χαμ το μακρινό 1965-1966 στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η παρτίδα εκείνη δεν είχε πάει καλά για τους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν γνωρίσει τον αποκλεισμό με συνολικό σκορ 6-2.

Μάλιστα, αμφότεροι οι δύο σκόρερ της Εθνικής Αγγλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, ο Τζοφ Χαρστ καιο Μάρτιν Πίτερς σημείωσαν γκολ και στα δύο παιχνίδια.

Μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα στην Αγγλία, είχε έρθει η ώρα για την ρεβάνς στον Πειραιά. Την 1η Δεκεμβρίου του 1965 ο Ολυμπιακός είχε υποδεχθεί τα «σφυριά» με τον αγώνα να λήγει ισόπαλος 2-2. Ο Χαρστ είχε ανοίξει το σκορ για τους Άγγλους στο 27' προτού ο Πίτερς κάνει το 2-0 στο 53'. Οι Πειραιώτες όμως είχαν βρει τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν με τα γκολ του Μπόβινγκτον στο 57' και του Πολύχρονίου στο 81'.

Το πρόγραμμα της αναμέτρησης: