ΑΕΚ: Το προφίλ των Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον

Διαβάστε τα προφίλ των Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον που θα βρεθούν στο δρόμο της ΑΕΚ για τους ομίλους του Europa League.

ΑΕΚ: Το προφίλ των Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τρεις δύσκολες ομάδες στους ομίλους του Europa League. Συγκεκριμένα θα αγωνιστεί με Άγιαξ, Μπράιτον και Μαρσέιγ.

Το προφίλ του Άγιαξ

Ο «Αίαντας» τερμάτισε πέρσι στην τρίτη θέση της Eredivisie έχει κατακτήσει τέσσερα Champions League, ένα κύπελλο UEFA και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων. Προπονητής των Ολλανδών είναι ο Μαουρίς Στάιν, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο Στίφεν Μπέρχβαϊν ξεχωρίζει από το φετινό ρόστερ, καθώς αγωνιζόταν στην Τότεναμ, ενώ φέτος αποκτήθηκε και ο Τσούμπα Άκπομ με 12.5 εκατομμύρια ευρώ.

Το προφίλ της Μαρσέιγ

Μετά τον αποκλεισμό της από τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Champions League, η Μαρσέιγ θα έρθει ξανά στην Ελλάδα. Οι Μασσαλοί έχουν ενισχυθεί με τον Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ενώ στις τάξεις τους έχουν τους Ισμαΐλα Σαρ, Ρενάν Λόδι και Χοακίν Κορέα. Ο Μαρθελίνο βρίσκεται στον πάγκο των Γάλλων από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Φέτος έφυγαν οι Τσεγκίνζ Γιουντέρ, Ρουσλάν Μαλινόφσκι, Αρκάντιους Μίλικ, Αλέξις Σάντσες και Ματέο Γκεντουζί.

Το προφίλ της Μπράιτον

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Μπράιτον θα λάβει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, χάρη στην έκτη θέση της περσινής σεζόν στην Premier League. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι απέκτησε φέτος το Ζοάο Πέδρο αλλά και τους Μιτόμα, Εστουπινιάν και Γουέμπστερ.Από την άλλη οι «γλάροι» παραχώρησαν τον Καϊσέδο στην Τσέλσι έναντι 116 εκατομμυρίων ευρώ.