Παναθηναϊκός: Το προφίλ των αντιπάλων του

Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει στους ομίλους του Europa League τις Βιγιαρεάλ, Ρεν και Μακάμπι Χάιφα, οι οποίες έχουν κάνει μεν αλλαγές, αλλά παραμένουν ανταγωνιστικές

Παναθηναϊκός: Το προφίλ των αντιπάλων του

Η Βιγιαρεάλ, κάτοχος του θεσμού το 2020-2021 στον τελικό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει επιστρέψει για τα καλά στα υψηλά στρώματα του ισπανικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Με τον Κίκε Σετιέν να διαδέχεται τον Ουνάι Έμερι την περσινή σεζόν παρά τη σημαντική αλλαγή... κυβερνήτη, το «κίτρινο υποβρύχιο» παραμένει ανταγωνιστικό, όπως έδειξε και την περασμένη Κυριακή, στο χορταστικό 3-4 κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπου επέστρεψε από δύο γκολ πίσω, αλλά τελικά ηττήθηκε.

Βασισμένη σε παίκτες ουσίας και όχι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, η ισπανική ομάδα έχει καταφέρει να δώσει άλλη αξία στο value for money, παρότι εδρεύει στο Βιγιαρέαλ, ένα προάστιο του Καστεγιόν με 50.000 μόνιμους κατοίκους.

ΡΕΝ

Η οικογένεια του Φρανσουά Πινό, μια από τις πιό ισχυρές στη Γαλλία, προτιμά να επενδύσει στην παραγωγή ταλέντων τα οποία στη συνέχεια μοσχοπουλά σε μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους και έχει απορρίψει το αραβικό ή αμερικανικό μοντέλο διάθεσης πακτωλού χρημάτων για μεταγραφές.

Η γαλλική Ρεν με τον Μπρουνό Ζενεζιό από τον Μάρτιο του 2021, σεζόν που τερμάτισε στην 6η θέση, παρουσιάζεται διαρκώς βελτιωμένη και ύστερα από δύο τέταρτες θέσεις, φέτος έχει στόχο να πάει ένα σκαλί ψηλότερα.

Είναι πάντα ένας αυπολογίσιμος αντίπαλος, αφού και στο γαλλικό πρωτάθημα θα αποτελέσει μια από τις ομάδες που θα παλέψουν για την έξοδο στην Ευρώπη.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ

Την περσινή σεζόν μνημονεύει το 4-0 μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό και φέτος ως πρωταθλήτρια Ισραήλ περιμένει τον Παναθηναϊκό.

Οι αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με την περσινή, επιτυχημένη σεζόν της δεν είναι αρκετές, αν και πουλήθηκαν παίκτες όπως ο Ομέρ Ατζίλι στην Αλ Αΐν ή ο Μοχάμεντ Αμπού Φανί στην Φερεντσβάρος.

Ο Μπαράκ Μπαχάρ ολοκλήρωσε την επιτυχημένη θητεία του και ανέλαβε τον Ερυθρό Αστέρα και τη θέση του πήρε ο προπονητής των ακαδημιών, ο 37χρονος Αιθίοπας Μεσάι Ντέγκο.