Ολυμπιακός: Κάτι σοβαρό και υγιές «χτίζεται», μην τον λιθοβολήσετε στην πρώτη δύσκολη βραδιά!

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στο Λέσκοβατς, επικράτησε με 3-0 επί της Τσουκαρίτσκι και επιβεβαίωσε ότι η ομάδα που φτιάχνει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλει στήριξη και χρόνο.

Ολυμπιακός: Κάτι σοβαρό και υγιές «χτίζεται», μην τον λιθοβολήσετε στην πρώτη δύσκολη βραδιά!

Πρέπει να είναι εμπαθής κάποιος και να μην βλέπει ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προσπαθεί να δώσει μία ταυτότητα στον Ολυμπιακό. Δεν στεκόμαστε στο 3-0 επί της Τσουκαρίτσκι ως αποτέλεσμα ή σκορ. Στεκόμαστε στην τακτική προσέγγιση, στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές, στην πίεση που ασκούν, στο ότι αναζητούσαν λυσσασμένο και τέταρτο γκολ, στο ότι δεν σταμάτησαν λεπτό να τρέχουν και να κυνηγούν ακόμη και χαμένες μπαλιές σε ένα παιχνίδι που είχε τελειώσει η πρόκριση από το… Φάληρο.

Θα μπορούσαμε να σας αραδιάσουμε ένα σωρό αποθεωτικά σχόλια για ορισμένους αυτοματισμούς που έβγαλαν οι Φορτούνης, Μπιέλ και Μασούρας. Ή για τη νέα «γεμάτη» και πολλά υποσχόμενη εμφάνιση του Έσε. Ή για τον Μαντί Καμαρά που ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να μείνει. Κι αναφερόμαστε στον Καμαρά που βλέπουμε τώρα κι όχι στον Καμαρά που βλέπαμε στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2021-22. Θα μπορούσαμε να γράψουμε για τον Ρέτσο που είναι με διαφορά ο παίκτης – ευχάριστη έκπληξη έως τώρα ή για τον Βρουσάι που έδωσε πολύτιμες βοήθειες.

Η αλήθεια είναι ότι η Τσουκαρίτσκι δεν είναι αντίπαλος για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Εντούτοις, φαίνεται ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ «χτίζει» μία ομάδα που έχει μία προσωπικότητα και έναν αγωνιστικό προσανατολισμό, στοιχεία που φαίνονται και απέναντι σε κατά πολύ ασθενέστερους αντιπάλους.

Επειδή είμαστε στη χώρα της υπερβολής και το έχει επισημάνει πολλάκις ο Ισπανός τεχνικός με τον δικό του στις κατά καιρούς δηλώσεις του, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Ολυμπιακός θέλει πρωτίστως στήριξη και όχι «σκωτσέζικα ντους». Το ποδόσφαιρο είναι ύπουλο σπορ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να χάσει βαθμούς εκεί που δεν το περιμένει κανένας, γιατί πολύ απλά είναι σε διαδικασία «χτισίματος». Μπορεί π.χ. να μην πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης απέναντι στην Λαμία που έχει μπει φουριόζα φέτος στο πρωτάθλημα.

Μπορεί να τα βρει σκούρα στη Ν. Φιλαδέλφεια μετά τη διακοπή του Σεπτεμβρίου. Μπορεί βεβαίως και να κερδίσει πανηγυρικά την Λαμία και την ΑΕΚ.

Όπως και να 'χει, εμείς αφήνουμε στην άκρη τα αποτελέσματα και ξεκαθαρίζουμε το εξής: Ό,τι και να γίνει, είτε φέρει μεγάλες νίκες, είτε έρθουν άσχημες βραδιές τον Σεπτέμβριο, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ χρειάζεται στήριξη γιατί χτίζει κάτι μεθοδικά, παθιασμένα και κυρίως πιστεύει πολύ στην ομάδα του!

Θεωρούμε λοιπόν ότι οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να του δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο, γιατί αυτό απαιτεί η ποδοσφαιρική λογική. Επιμένουμε ότι από Οκτώβριο θα αντιληφθούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τι ψάρια θα πιάσει ο φετινός Ολυμπιακός. Ναι μεν θα μετρούν για τους περισσότερους έως τότε τα αποτελέσματα, αλλά μία ομάδα δεν φαίνεται αν χτίζεται σε σωστές βάσεις μόνο από τα αποτελέσματα. Φαίνεται και από τη βελτίωση της εικόνας της από παιχνίδι σε παιχνίδι και κυρίως από το αν βγάζει υγεία στα αποδυτήριά της. Κι η αλήθεια είναι ότι αυτά τα δύο στοιχεία τα βλέπουμε μέχρι στιγμής...