Ολυμπιακός: Ωραίοι ως Έλληνες και... Ερυθρός Αστέρας

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ανεβάσει επίπεδο τους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού και φτιάχνει ομάδα για τα δύσκολα

Ολυμπιακός: Ωραίοι ως Έλληνες και... Ερυθρός Αστέρας

Ο Ολυμπιακός έχει και λάτιν ποιότητα, έχει ισπανική φινέτσα, έχει Αφρικανούς που τα δίνουν όλα και φέρνει και τον...ΟΛΑ Σολμπάκεν για να γίνει πιο δυνατός στα άκρα της επίθεσης με τον συμπαίκτη του Χάαλαντ στην Εθνική Νορβηγίας.

Το πρότζεκτ πηγαίνει καλά. Τα δύσκολα είναι μπροστά, αλλά η προοπτική υπάρχει και φαίνεται στη διάθεση των παικτών που εφαρμόζουν τις ιδέες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός τεχνικός είναι μία επιλογή που μπορεί να μην αποτελούσε την προτεραιότητα του Αντόνιο Κορδόν, όμως σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύεται ιδανική. Είναι πολύ νωρίς, αλλά κάποια πράγματα φαίνονται με γυμνό μάτι. Ο Ολυμπιακός γίνεται ομάδα. Καλή ομάδα.

Απέκλεισε την Γκενκ ενώ δεν ήταν έτοιμος. Βελτιώνεται στο πρωτάθλημα έστω κι αν δεν έχει παίξει ακόμα εκτός έδρας. Πέρασε την Τσουκαρίτσκι με έξι γκολ και μπορούσε άλλα τόσα στα δύο ματς. Μια μέτρια ομάδα, όχι όμως τόσο κακή όσο ο Ολυμπιακός την έκανε να φαίνεται.

Θα έχει ενδιαφέρον η κλήρωση στο Μονακό (πολλοί θέλουν Λίβερπουλ για αναμέτρηση...Champions League, άλλοι μου έστελναν ότι θέλουν Μαρσέιγ στον Παναθηναϊκό, δεν έχουν το Θεό τους), αλλά το παν για τον Ολυμπιακό είναι να κοιτάζει τον εαυτό του.

Η μεγάλη επιτυχία του Μαρτίνεθ έως τώρα είναι ότι έχει ανεβάσει τους Έλληνες παίκτες της ομάδας. Όχι όλους (ο Μπουχαλάκης π.χ. έφυγε), αλλά τους περισσότερους. Κι εντάξει ο Πασχαλάκης, ο Φορτούνης, ο Μασούρας έχουν παρελθόν και εμπειρία. Για σκεφτείτε τι Ρέτσο βλέπουμε λίγο καιρό μετά από εκείνο το ματς με τον Άρη. Πόσο καλά παίζει μπακ ο Βρουσάι, πόσο βοηθάει ο Αλεξανδρόπουλος ή ο Ντόη. Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες μέσα σε αυτό το σύνολο, πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι. Και ο Μαρτίνεθ τους αξιοποιεί.

Τον Ολυμπιακό θα τον δούμε για τα καλά όταν θα παίξει με την ΑΕΚ και στον όμιλο. Από τα μέσα Σεπτέμβρη κι έπειτα. Είναι όμως μία ομάδα που διαρκώς ανεβάζει ρυθμό, έχει ψυχολογία, παίκτες με ποιότητα και σούπερ διάθεση. Με ακόμη δεκαπέντε-είκοσι μέρες δουλειά μπορεί να τον δούμε ακόμη πιο δυνατό απ' όσο έως τώρα. Και ειδικά όπως τον είδαμε στο Λέσκοβατς, εκεί όπου πράγματι ήταν ερυθρός... Αστέρας!