Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3: Με συνοπτικές διαδικασίες στους ομίλους του Europa League

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση από την Τσουκαρίτσκι και με το 3-0 «σφράγισε» στη Σερβία το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3: Με συνοπτικές διαδικασίες στους ομίλους του Europa League

Ας μην γελιόμαστε… Τυπική διαδικασία ήταν ο επαναληπτικός του Λέσκοβατς. Η Τσουκαρίτσκι έδειξε από το ματς του Φαλήρου ότι δεν ήταν υψηλό εμπόδιο για τον Ολυμπιακό. Σε συνδυασμό κιόλας με το 3-1 του πρώτου αγώνα, οι Πειραιώτες πήγαν στη Σερβία έχοντας ως κίνητρο τη νίκη και όχι την πρόκριση. Η πρόκριση ουσιαστικά είχε εξασφαλιστεί πριν επτά βράδια. Πήγε λοιπόν στο Λέσκοβατς, επικράτησε με συνοπτικές διαδικασίες με 3-0 και έδωσε ραντεβού για την μεσημεριανή κλήρωση της Παρασκευής (1/9, 14.00).

ΜΕ ΡΟΝΤΙΝΕΪ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ

Τελικά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τοποθέτησε τον Ροντινέι στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου Κίνι. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη στα γκολπόστ, τους Βρουσάι, Ρέτσο, Φρέιρε και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά, τους Έσε και Καμαρά στα χαφ, τους Μπιέλ και Φορτούνη στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή με τον Μασούρα να παίζει αρκετά κοντά του. Από την άλλη πλευρά η Τσουκαρίτσκι παρατάχθηκε με τριάδα στην άμυνα.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΕΣΕ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ 0-2

Αν εξαιρεθούν τα πρώτα 10 λεπτά που η Τσουκαρίτσκι θέλησε να πιέσει τον Ολυμπιακό και να τον οδηγήσει σε κάποιο λάθος, πράγμα που δεν συνέβη τελικά, τα υπόλοιπα 35 λεπτά ήταν… ερυθρόλευκα στο 100%. Οι Πειραιώτες είχαν τον Έσε που έκοβε και έραβε στη μεσαία γραμμή, από κοντά του τον βοηθούσε και ο Καμαρά, ενώ η επιθετική τετράδα είχε κέφια και αναπόφευκτα η Τσουκαρίτσκι κάμποσα προβλήματα στην άμυνα. Από κοντά σε απόδοση και ο Μάριος Βρουσάι που ως δεξιός μπακ πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ και σε άλλες ευκαιρίες που χάθηκαν. Η πρώτη «προειδοποίηση» του Ολυμπιακού προς τους Σέρβους ήρθε στο 13’ με το δοκάρι του Έσε, ακολούθησε η διπλή ευκαιρία του 21’ με την κεφαλιά του Ρέτσου (έδιωξε προσωρινά ο Σαμούροβιτς) και το άστοχο «ριμπάουντ» του Μασούρα. Στο 29’ ο Μασούρας είχε άλλο ένα σουτ που κατέληξε άουτ, μέχρι που έφτασε το 34ο λεπτό. Ο Μπιέλ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έδωσε στον Μασούρα που σούταρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι (0-1). Εκεί ουσιαστικά «κλείδωσε» η πρόκριση, καθώς η Τσουκαρίτσκι δεν έδειχνε ικανή να προκαλέσει μπελάδες. Αφού χάθηκαν ακόμη δύο ευκαιρίες με τους Μπιέλ (37’) και Φορτούνη (42’), ήρθε η ωραία συνεργασία από δεξιά των Μπιέλ και Βρουσάι που είχε ως… κερασάκι το εξαιρετικό τελείωμα του Ισπανού με το αριστερό, διαμορφώνοντας το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ… 0-3

Δεν άλλαξε η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να είναι κυριαρχικός, εξακολουθούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να φτάνει μάλιστα σε τρίτο γκολ με την κεφαλιά του Ρέτσου έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη στο 53’. Οι Σέρβοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του αγώνα και είδαν τον Ολυμπιακό να απειλεί κι άλλες φορές, πότε με τον Βρουσάι, πότε με τον Μπιέλ, πότε με τον Ελ Αραμπί. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνεθ είχε την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε Φορτούνη, Ρέτσο, Καμαρά, Ελ Κααμπί και Μασούρα ενόψει Λαμίας, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Αλεξανδρόπουλο, Σκάρπα, Καρβάλιο, Ελ Αραμπί και Πορόζο.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Γήπεδο: Gradski Stadion Dubovica

Διαιτητής: Μακέλι (Ολλανδία)

Σκόρερ: 34’ Μασούρας, 45’ Μπιέλ, 53’ Ρέτσος

Κίτρινες: 2’ Ντρέζγκιτς

Συνθέσεις:

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ: Σαμούροβιτς – Στεφάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς (82’ Σεραφίμοβιτς) – Τόσιτς, Στάνκοβιτς (46’ Ζε Μάριο), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (65’ Αχλινβί), Νίκσεβιτς – Γιάνκοβιτς (78’ Κόβατς), Ιβάνοβιτς (78’ Οβούσου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος (57’ Πορόζο), Φρέιρε, Βρουσάι – Έσε, Καμαρά (46’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (57’ Σκάρπα), Μπιέλ – Μασούρας (68’ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (46’ Ελ Αραμπί)