Ολυμπιακός: Το σημείο αναφοράς που λέγεται Φορτούνης και το… ταξίδι αναψυχής στο Λέσκοβατς

Φαντάζει αδιανόητο ο Ολυμπιακός να αποκλειστεί από ΑΥΤΗ την Τσουκαρίτσκι και επίσης να μην έχει Φορτούνη ή… «Φορτούνη» τη φετινή σεζόν.

Ολυμπιακός: Το σημείο αναφοράς που λέγεται Φορτούνης και το… ταξίδι αναψυχής στο Λέσκοβατς

Αν δεν έβρισκε δίχτυα ο Μιλαντίνοβιτς στις καθυστερήσεις, τότε θα γράφαμε ότι ο Ολυμπιακός θα πάει για ταξιδάκι αναψυχής στη Σερβία την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Για να είμαστε ειλικρινείς, πάλι για… ταξιδάκι αναψυχής θα πάει, παρότι δεν ήρθε τελικά το 3-0 και η Τσουκαρίτσκι έφυγε με το 3-1 στην πλάτη της από το Καραϊσκάκη. Τρόπος του λέγειν βέβαια τα περί «αναψυχής». Προφανώς εμείς που βρισκόμαστε «έξω από το χορό» έχουμε το… ελεύθερο να λέμε και μια κουβέντα παραπάνω.

Όσοι είναι στον Ολυμπιακό οφείλουν να είναι συγκεντρωμένοι στο 100% γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Από την άλλη όμως, το παιχνίδι του Φαλήρου ήρθε να μας επιβεβαιώσει όλα όσα μας έλεγαν Σέρβοι δημοσιογράφοι: Ότι η Τσουκαρίτσκι δηλαδή δεν έχει την ικανότητα και την ποιότητα να βάλει τρικλοποδιές στον Ολυμπιακό. ΑΥΤΗ η Τσουκαρίτσκι που είδαμε στο Καραϊσκάκη δεν μπορεί να αποκλείσει τους Πειραιώτες. Μοιάζει απίθανο, φαντάζει αδιανόητο! Δεν γίνεται να οδηγήσει έστω το ματς στην παράταση. Ίσως δεν γίνεται να του αποσπάσει ακόμη και ισοπαλία στο Λέσκοβατς που παρεμπιπτόντως δεν είναι και η φυσική της έδρα. Θα πρέπει οι παίκτες του να κάνουν χαρακίρι όλοι μαζί και να παρουσιάσουν ομαδικές τάσεις αυτοκτονίας. Θα μιλάμε για την απόλυτη αποτυχία αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Βέβαια αν έρθει μία αποβολή ή ένα πέναλτι από το πουθενά εις βάρος του Ολυμπιακού, μπορεί να γίνει «ροντέο» ο επαναληπτικός. Και πάλι όμως, δεν πείθουν οι Σέρβοι ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Στα… ίσα και σε κανονική ροή αγώνα η Τσουκαρίτσκι είναι δύο-τρεις «σκάλες» πιο κάτω από τους Πειραιώτες, οι οποίοι αν είναι στοιχειωδώς σοβαροί, τότε θα κερδίσουν και μέσα στη Σερβία.

Τί κρατάμε από το παιχνίδι; Σίγουρα την ορμή με την οποία μπαίνει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια. Νωρίς – νωρίς γκολ με την Γκενκ, νωρίς-νωρίς γκολ και με την Τσουκαρίτσκι. Είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου ήταν καταιγιστικός, θα μπορούσε να ισοπεδώσει ακόμη περισσότερο τους Σέρβους, ενώ και στο β’ μέρος είχε κι άλλες ευκαιρίες για τέταρτο τέρμα. Ο Ελ Κααμπί πήρε μπρος, έκανε… σεφτέ στα γκολ (σ.σ. σχετικά εύκολα γκολ για την κλάση του) και πλέον παιχνίδι με παιχνίδι θα αρχίσουν να ενσωματώνονται και τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα.

Τί έχουμε διδαχθεί έως τώρα; Ότι ο Κώστας Φορτούνης έδειξε και με την Τσουκαρίτσκι ότι είναι σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό, ασχέτως αν παίζει στα πλάγια που δεν είναι και το… φόρτε του. Πολλές φορές στο παρελθόν τού έχουμε ασκήσει κριτική για τη ραθυμία του ή για την απειθαρχία του στην τακτική. Φέτος είναι ολοφάνερο ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον καλό Φορτούνη που βλέπουμε. Κι αν φύγει ο Κώστας για τη Μέκκα, χρειάζεται απαραίτητα έναν άλλον «καλό Φορτούνη». Λέτε να τον βρει στο πρόσωπο του Σκάρπα που αποτέλεσε ο ίδιος σημείο αναφοράς στην Παλμέιρας; Αυτό θα φανεί στο χορτάρι.

Κατά τ’ άλλα, αν θέλουμε να προσεγγίσουμε εντελώς ψυχρά το ματς με την Τσουκαρίτσκι, θα πρέπει να σταθούμε κυρίως στη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι Πειραιώτες και «καθάρισαν» τους Σέρβους. Από εκεί και πέρα, ως αντίπαλος δεν είναι και ο ιδανικότερος για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό που θα δούμε φέτος. Το έχουμε πει πολλάκις ότι ο από Οκτώβριο θα αρχίσουμε να βλέπουμε ένα μεγάλο μέρος του Ολυμπιακού που έχει στο μυαλό του ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ούτε καν από Σεπτέμβριο.

Όταν θα έχουν προσαρμοστεί δηλαδή στο 100% και τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα. Τώρα προέχουν τα αποτελέσματα, οι προκρίσεις και το χτίσιμο της ομάδας παιχνίδι με παιχνίδι.

Αν το φετινό οικοδόμημα θα έχει στέρεες βάσεις ή όχι, θα το μάθουμε σε περίπου ένα μήνα και κάτι... Κι ας έχει παίξει έως τότε ντέρμπι με την ΑΕΚ ή παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Europa League. Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο ο Μαρτίνεθ θα αρχίσει να κρίνεται σοβαρά από τις αρχές Οκτωβρίου...