Ολυμπιακός: Πέτυχε το στόχο του, πρέπει να μεταμορφωθεί

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά κόντρα στη Γκενκ, αλλά χρειάζεται πάρα πολλά για να γίνει κυριαρχικός και η ομάδα που έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνεθ.

Ολυμπιακός: Πέτυχε το στόχο του, πρέπει να μεταμορφωθεί

Σε αυτή τη φάση αυτό που μετράει για τον Ολυμπιακό είναι η πρόκριση. Η ομάδα του Πειραιά εξασφάλισε την παρουσία της στην Ευρώπη τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο. Παράλληλα κέρδισε πολύτιμο χρόνο για να συνεχίσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να χτίσει τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Η εικόνα των Πειραιωτών όσο το ματς ήταν 11 εναντίον 11 ήταν απογοητευτική. Δεν μπορούσε ούτε μπάλα να κρατήσει, ούτε να δημιουργήσει, ούτε καν να τον νιώσει ο αντίπαλος. Είναι γεγονός, βέβαια ότι κρατούσε το ματς σε χαμηλή ένταση με τη Γκενκ να δείχνει πάντως πιο ικανή να απειλήσει.

Ίσως εάν δεν είχε γίνει εκείνη η φάση με το πέναλτι να μην είχε δεχθεί και γκολ, αλλά με τα "αν" δεν γίνεται δουλειά. Και το δεδομένο που έχουμε από την αναμέτρηση είναι ότι ο Ολυμπιακός έχασε κατά κράτος τη μάχη στο κέντρο. Και αυτό συνέβη γι' ακόμα μία φορά. Ιμπόρα και Καρβάλιο αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Μαντί ναι μεν έτρεξε, αλλά και αυτός δεν κατάφερε να κάνει κάτι.

Και αν οι «μάχες» κερδίζονται από το κέντρο ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον τομέα υστέρησε αρκετά σε ακόμα ένα ματς. Εκεί έχουν γίνει προσθήκες και ο Μαρτίνεθ ελπίζει να του βγουν οι μεταγραφές που έκανε το κλαμπ.

Δεδομένο επίσης ότι χρειάζεται ακόμα πολύ ισχυρή ένεση ποιότητας. Ειδικά στα άκρα του ο Ολυμπιακός θέλει εξτρέμ που θα κάνουν τη διαφορά. Θέλει παίκτες που θα τους νιώσει ο αντίπαλος. Ο Φορτούνης ξεκάθαρα δεν κάνει γι' αυτή τη θέση, ενώ ο Μασούρας ναι μεν έχει τη θέληση, το πάθος και τη ψυχή, αλλά ο αντίπαλος δεν τρομάζει.

Ο Ολυμπιακός ελπίζει να του βγουν οι μεταγραφές που έγιναν και αυτές που θα γίνουν και φυσικά χρειάζεται παίκτες που θα τον αλλάξουν επίπεδο, διότι αυτή τη στιγμή ναι μεν πέτυχε το στόχο του, αλλά πρέπει να μεταμορφωθεί.