Γκενκ - Ολυμπιακός: Ετοιμάζονται και για πέναλτι οι Βέλγοι - Αποθέωση για Φορτούνη, Μασούρα

Τι είπαν στις δηλώσεις τους για το ματς με τον Ολυμπιακό ο προπονητής της Γκενκ, Βάουτερ Βράνκεν και ο Γκανέζος εξτρέμ Γιόζεφ Πάιντσιλ. Τα καλά λόγια για Φορτούνη και Μασούρα. 

Γκενκ - Ολυμπιακός: Ετοιμάζονται και για πέναλτι οι Βέλγοι - Αποθέωση για Φορτούνη, Μασούρα

Για τη σημασία της πρόκρισης επί του Ολυμπιακού, αλλά και την προετοιμασία μήπως το ματς πάει στα πέναλτι (λόγω του αποκλεισμού τους από την Σερβέτ) μίλησαν ο προπονητής της Γκενκ, Βάουτερ Βράνκεν και ο εξτρέμ της βελγικής ομάδας Γίόζεφ Πάιντσιλ.

Στη συνέντευξη Τύπου της Γκενκ για το παιχνίδι της Πέμπτης (17/8) με τον Ολυμπιακό για το Europa League ο προπονητής της βελγικής ομάδας, Βάουτερ Βράνκεν, είπε ότι «δεν χρειάζεται να τονίσω στους παίκτες μου τη σημασία της αναμέτρησης. Όλοι στα αποδυτήρια είναι ενωμένοι και θα πάμε για την πρόκριση. Είναι καλό που επιστρέψαμε στις νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός μας έβαλε γκολ πολύ νωρίς στο πρώτο ματς και μετά είχαμε ευκαιρίες που δεν αξιοποιήσαμε. Δεν ξέρουμε πώς θα παίξει εδώ η ελληνική ομάδα, αν θα αμυνθεί ή θα επιτεθεί, κάτι που θα ξέρουμε στο τέλος του ματς. Είμαστε προετοιμασμένοι». Ο τεχνικός της Γκενκ απάντησε σε ερωτήσεις για τον αποκλεισμό από την Σερβέτ που ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει η ομάδα του έτσι όπως έγινε. Και αναφέρθηκε στη διαδικασία των πέναλτι που «έχει να κάνει με την πνευματική ετοιμότητα των παικτών, αλλά είναι πάτα μια ρουλέτα».

Για το πρώτο ματς είπε: «Δεν είχαμε κάποια προβλήματα εκτός από τα πρώτα τριάντα δευτερόλεπτα. Μετά βγάλαμε από το ματς τον Φορτούνη και τον Μασούρα δύο πραγματικά πολύ καλούς παίκτες και γι΄αυτό έδωσα συγχαρητήρια στους δικούς μου. Η ομάδα ένιωσε ότι μπορεί να κάνει κάτι απέναντι στον Ολυμπιακό. Εάν έχουμε αυτοπεποίθηση με την μπάλα και κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, τότε πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι πολύ καλό. Βλέπω ενέργεια στην ομάδα μου και δεν αφήνουμε κάτι στην τύχη.

Ο Πάιντσιλ τόνισε ότι αυτή τη φορά η ομάδα του έχει κάνει ειδική προετοιμασία στις εκτελέσεις πέναλτι εάν χρειαστεί να φτάσει ξανά εκεί και με τον Ολυμπιακό, όπως έγινε με την Σερβέτ. «Θα είναι δύσκολη η ρεβάνς, πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας, κάτι που δεν κάναμε στην Αθήνα. Έχουμε αυτοπεποίθηση για την πρόκριση, έχουμε προετοιμαστεί καλά και θα κοιτάξουμε να πιέσουμε τον Ολυμπιακό όπως στα πρώτα 25 λεπτά στην Αθήνα. Θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας», τόνισε ο Γκανέζος που ρωτήθηκε αν ισχύουν τα σενάρια μεταγραφής του στην Σαουθάμπτον και απάντησε ότι «αυτό το ματς με τον Ολυμπιακό δεν θα είναι το τελευταίο μου με τη φανέλα της Γκενκ»

Ο προπονητής της Γκενκ επιβεβαίωσε ότι ο Τρεσόρ θα είναι στη διάθεσή του, όπως και οι Γκαγιάρθα και Φαντέρα. Μόνος απών ο Χέινεν.