Ολυμπιακός: Ο κόσμος καταλαβαίνει

Η στήριξη των οπαδών του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Γκενκ ήταν πολύπλευρη. Κι αυτές τις δύσκολες μέρες για το ποδόσφαιρο είχε ξεχωριστή αξία. 

Ολυμπιακός: Ο κόσμος καταλαβαίνει

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήξερε ότι δεν θα έβλεπε μία ομάδα που θα έμπαινε στο γήπεδο να διαλύσει τον αντίπαλο στο πρώτο επίσημο παιχνίδια της χρονιάς. Κι όταν μάλιστα ο αντίπαλος ήταν καλός, από δυνατό πρωτάθλημα και με ποιοτικούς παίκτες. Ή όταν τα νέα πρόσωπα δεν ήταν πολλά. Κάποια ίσως δεν περίμεναν να τα δουν ξανά σε αυτή την ομάδα, σαν τον Μαντί ή τον Καρβάλιο. Ακόμη και τον Ρέτσο. Δεν υπήρχαν αυτή τη φορά ούτε Μαρσέλο ούτε Χάμες, αλλά ούτε και η σιγουριά για μια ευρωπαϊκή νίκη μετά απ' όσα είχαν γίνει πέρυσι στα εντός έδρας ματς των προκριματικών και των ομίλων. Μετά τις πολλές αλλαγές, το νέο προπονητή, τις μεταγραφές που δεν έχουν ολοκληρωθεί, τον χρόνο που απαιτείται στο νέο εγχείρημα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού περίμεναν πολλοί ότι ίσως να μη γέμιζε το γήπεδο μέσα Αυγούστου. Άλλοι μπορεί και να φαντάζονταν ότι στο βαρύ κλίμα των ημερών, με όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, η διάθεση γενικώς δεν θα ήταν και πολύ για ποδόσφαιρο. Ή ότι μπορεί να έφερνε εντάσεις και διάφορες αντιδράσεις.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς. Βοήθησε από την αρχή μέχρι το τέλος έτσι ακριβώς όπως πρέπει να βοηθούν οι οπαδοί μιας μεγάλης ομάδας. Απόλυτος σεβασμός απέναντι στους διάφορους κινδύνους τιμωριών ακόμη και για την παραμικρή παραβατική συμπεριφορά. Από την αρχή με ενθουσιασμό. Έπαιξε ρόλο φυσικά και το γρήγορο γκολ από τον Φορτούνη. Όμως το κοινό του Ολυμπιακού ήξερε ακριβώς τί να κάνει, τί να αποφύγει, πως να προσφέρει και πως να στηρίξει. «Έπαιξε μπάλα» μαζί με την ομάδα και την ώθησε σε μία νίκη που ούτε με σούπερ ποδόσφαιρο ήρθε, αλλά ούτε και εξασφαλίζει την πρόκριση. Ήταν όμως απολύτως απαραίτητη και ο κόσμος του Ολυμπιακού καταλαβαίνει.

Ήταν μια συμπεριφορά οπαδών ζηλευτή. Αυτή που θα θέλαμε πάντοτε να υπήρχε σε κάθε γήπεδο. Με απόλυτο σεβασμό προς τον ίδιο το σύλλογο, προς το ίδιο το ποδόσφαιρο. Προς την πραγματική αξία αυτού του υπέροχου σπορ που έχει γίνει πάλι το τελευταίο διάστημα πεδίο απογοήτευσης, θυμού, απόγνωσης, φρίκης, τραγωδίας.

Για τη στάση του αυτή και για τη συνδρομή σε απόλυτο βαθμό προς μία ομάδα που έχει βάσεις και αρχίζει να δείχνει ότι πραγματικά μπορεί να γίνει πολύ καλή στην πορεία, ο κόσμος του Ολυμπιακού αξίζει ανταμοιβή. Συνεχούς δουλειάς και προσπάθειας απ' όλους στο κλαμπ. Για να γίνει πράγματι ο Ολυμπιακός έτσι όπως τον έχουν μάθει όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στη φετινή επίσημη πρεμιέρα έκαναν όπως πάντα το καθήκον τους. Να είναι δίπλα του. Αυτή τη φορά με άψογο και αξιοθαύμαστο τρόπο.

Όσοι είναι στον Ολυμπιακό, όσοι θέλουν να είναι στον Ολυμπιακό, όσοι μείνουν και όσοι θα έρθουν, αυτό θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους. Σε κάθε επόμενο ματς, ακόμα καλύτεροι. Και το επόμενο ματς πρέπει να έχει δώρο για αυτή την τέλεια ποδοσφαιρική εξέδρα, μια πρόκριση...

Υ.Γ. Ο Χουάνγκ με την απόδοση και την αξία του κέρδισε δικαίως τη λατρεία των φίλων του Ολυμπιακού. Ο Ρέαμπτσιουκ με τη διαρκή προσπάθειά του δεν την κέρδισε. Αδίκως.

Ο Χουάνγκ και ο Ρέαμπτσιουκ θέλησαν να φύγουν από τον Ολυμπιακό.

Ο Ρέαμπτσιουκ έφερε στον Ολυμπιακό πολλαπλάσια χρήματα από την αξία του. Κι ας μη λατρεύτηκε. Ο Χουάνγκ;