Ολυμπιακός - Γκενκ: Το «επικίνδυνο» στρες των Βέλγων

Ο προπονητής και οι παίκτες της Γκενκ ψάχνουν αντίδραση στο ματς με τον Ολυμπιακό κι αυτό μπορεί να έχει δύο όψεις. 

Ολυμπιακός - Γκενκ: Το «επικίνδυνο» στρες των Βέλγων

Ήταν φανερή στις δηλώσεις που έγιναν από τον προπονητή της Γκενκ και τον Σλοβάκο μέσο της, τον Πάτρικ Χροσόβσκι, μια προσπάθεια να δείξουν ότι δεν έχουν επηρεαστεί από τον σοκαριστικό αποκλεισμό στο Champions League στη ρεβάνς με την Σερβέτ, αλλά ούτε και από την εντός έδρας ήττα που ακολούθησε για το πρωτάθλημα.

Πολλές φορές ο Βάουτερ Βράνκεν μίλησε για πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, θέλησε να περάσει την εμπιστοσύνη που έχει προς τους παίκτες του, μίλησε για την ποιότητα της ομάδας του.

Φυσικά αναφέρθηκε με σεβασμό και θαυμασμό στον Ολυμπιακό, αλλά έβγαζε μία πίεση να δείξει ότι δεν υπάρχει... πίεση στην ομάδα του. Ακόμη κι όταν ρωτήθηκε αν παίζει ρόλο που δεν έχει δει φέτος καθόλου σε επίσημο ματς τον ΟΛυμπιακό, είπε... βιαστικά ότι αυτά δεν παίζουν ρόλο, αλλά σημασία θα έχει να παίξει η δική του ομάδα όπως πρέπει.

Την ίδια ώρα πάντως στο Βέλγιο ο αθλητικός διευθυντής δήλωνε ότι η ομάδα του πάει για σέντερ φορ και γκρίνιαζε γιατί στην Αγγλία απ' όπου θέλουν να πάρουν τον Νιγηριανό Ονουάτσου οι ομάδες δεν βιάζονται και το τραβάνε μέχρι τέλος Αυγούστου. Ενώ συνεχίζονται τα ρεπορτάζ που θέλουν αστέρια της Γκενκ όπως ο Τρεσόρ και ο Πέιντσιλ να έχουν το νου τους περισσότερο στη μεταγραφή τους παρά στην ομάδα τους.

Είναι πράγματι επικίνδυνη η διάθεση αντίδρασης και η αυτοπεποίθηση που δείχνει η Γκενκ, αλλά μπορεί αν το αξιοποιήσει σωστά ο Ολυμπιακός να γίνει πολύ επικίνδυνη για την... ίδια την βελγική ομάδα.