Προπονητής Γκενκ: «Σπουδαία ατμόσφαιρα, μεγάλος αντίπαλος ο Ολυμπιακός»

Τι είπαν ο προπονητής της Γκενκ Βάουτερ Βράνκεν και ο Πίτερ Χροσόφσκι που είχε ξαναπαίξει κατά του Ολυμπιακού για το παιχνίδι της Πέμπτης (10/8)

Προπονητής Γκενκ: «Σπουδαία ατμόσφαιρα, μεγάλος αντίπαλος ο Ολυμπιακός»

Η Γκενκ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό υπό το βάρος του αποκλεισμού της στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Σερβέτ, αλλά ο Βάουτερ Βράνκεν έκανε λόγο για εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Ολυμπιακό, τους παίκτες και το γήπεδο «Καραϊσκάκης»

Ο προπονητής της Γκενκ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου για το ματς του Europa League:

Για τις ήττες που προηγήθηκαν: Μιλάτε για αποτελέσματα. Θα ανακάμψουμε. Παίξαμε καλά, είχαμε ευκαιρίες, είχαμε προσδοκίες. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Είναι μέρος του αθλητισμού, πρέπει να απαντήσουμε και να προχωρήσουμε. Είναι καλό που αφοσιωνόμαστε στο παιχνίδι αυτό και δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο.

Πάντα είναι σημαντικό να μιλάς με τους παίκτες, να έχεις επαφή με την ομάδα. Δεν θα πρέπει να είμαστε απογοητευμένοι. Παίζουμε απέναντι σε δυνατή ομάδα, δεν θα παίξει τόσο κλειστά όπως η Σερβέτ και η Έουπεν, θα διεκδικήσει τη νίκη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Έχετε έξτρα πίεση μετά τον αποκλεισμό από την Σερβέτ;

Δεν είναι μεγαλύτερη η πίεση από την πίεση που είχαμε με την Σερβέτ. Θα έχουμε την ίδια πίεση και όποιος δεν αντέχει στην πίεση δεν ανήκει εδώ, δεν μπορεί να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο. Είναι ματς που κρίνουν τη χρονιά και είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε

Είναι κακό που δεν έχετε δει καθόλου τον Ολυμπιακό; «Ο Ολυμπιακός έχει παίξει φιλικά, είδαμε και τα περσινά ματς. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε από τις λεπτομέρειες, πρέπει να παίξουμε στο καλύτερο δυνατό στάδιο αύριο, αυτό μετρά περισσότερο.

Τα μαθήματα από τον αποκλεισμό από την Σερβέτ: Πήραμε μαθήματα ναι, δεν είναι τα ίδια σε σχέση με τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί στα τελειώματα και στη δημιουργία, να παίζουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου.

Θα λείπε κάποιος εκτός από τον Χέινεν; «Θα λείπει και ο Φαντέρα, Είναι εδώ αλλά δεν θα παίξει».

Για τον Ολυμπιακό: «Είναι μεγάλη ομάδα, το στάδιο είναι απίστευτο, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο το γήπεδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την ατμόσφαιρα. Έχει πολλούς παίκτες με προσωπικότητα και ικανότητες, με ταλέντο και μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στον αγώνα, Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε αλλά και να κάνουμε το δικό ματς παιχνίδι

Ο Πάτρικ Χροσόφσκι δήλωσε:

Για το ματς που είχε παίξει στο Φάληρο με την Πλζεν: «Είχαμε κακές αναμνήσεις από το ματς με τον Ολυμπιακό, είχαμε χάσει με την Πλζεν, αλλά τώρα είμαστε μία άλλη ομάδα και περισσότερο προετοιμασμένοι».

Για την μετάβαση μετά τον αποκλεισμό από την Σερβέτ: «Είναι πιο εύκολο γιατί ο χρόνος δεν ήταν πολύς και αυτό λειτουργεί υπέρ μας. Είμαστε προετοιμασμένοι»