Ολυμπιακός: Ο στόχος είναι το Europa League

Τα συμπεράσματα από τις κληρώσεις του Ολυμπιακού, η Γκενκ και η πραγματική φιλοδοξία των ομίλων. 

Ολυμπιακός: Ο στόχος είναι το Europa League

Πιθανώς υπήρξαν κάποιοι που περισσότερο ενδιαφέρθηκαν όσον αφορά στις κληρώσεις του Ολυμπιακού για το Conference League παρά για το Europa League. Με τη γνωστή επωδό ότι σε αυτή τη διοργάνωση ο Ολυμπιακός θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίες.

Το ότι η κλήρωση των play offs του Conference League με την Άδανα Ντεμίρσπορ του Πάτρικ Κλάιφερτ ή την Όσιγιεκ από την Κροατία ήταν πιο δύσκολη από αυτή του Europa League με την Τσουκαρίτσκι ίσως αποτελεί ένα μήνυμα. Σαν ένα σημάδι.

Ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει μία πρόκριση για να εξασφαλίσει τους ομίλους, θα έχει και μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά τουλάχιστον μία πρόκριση είναι επιβεβλημένη για να παίξει στην Ευρώπη το φθινόπωρο. Ωστόσο με βάση το μέγεθός του και την εμπειρία του στις διοργανώσεις της UEFA ο πραγματικός στόχος είναι πάντα να πετυχαίνει το καλύτερο και να παίζει με τους καλύτερους. Δηλαδή στο Europa League. Κι ό,τι μπορέσει. Είναι υποχρεωμένος να μπορέσει.

Το τι θα γίνει τελικά είναι μία άλλη ιστορία αφού τα έφερε έτσι η… Σερβέτ και ο πραγματικά δυνατός αντίπαλος είναι αυτός που έρχεται. Στα προκριματικά. Η Γκενκ που είχε τον δικό της πραγματικό στόχο να συμμετάσχει στο Champions League. Και τον έχασε με αυτοχειρία.

Είναι σοκαρισμένη, έχει εσωτερικά θέματα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα έρθει στο Φάληρο την Πέμπτη (10/8) για να αντιδράσει. Το πιο δύσκολο ματς μέχρι το επόμενο είναι αυτό για τον Ολυμπιακό. Κι έτσι θα πηγαίνει μέχρι τέλος Αυγούστου. Μέχρι τους (όποιους) ομίλους διότι οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να υπάρχει αυτή τη στιγμή ως σκέψη.