Ιστορική πρόκριση για Σάλτσμπουργκ (0-0)

Μία «χρυσή» σελίδα στην ποδοσφαιρική της ιστορία έγραψε η Σάλτσμπουργκ, καθώς έγινε η πρώτη αυστριακή ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Ιστορική πρόκριση για Σάλτσμπουργκ (0-0)

Οι «κόκκινοι ταύροι» έμειναν στο «λευκό» 0-0 στην έδρα τους κόντρα στη Ντόρτμουντ στον μεταξύ τους επαναληπτικό για τους «16» του θεσμού, αλλά χάρη στη νίκη τους με 2-1 από το πρώτο ματς στη Γερμανία πήραν το εισιτήριο» για την 8άδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ντόρτμουντ αν και ήταν αυτή που έψαχνε χθες τα γκολ για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, εν τούτοις η Σάλτσμπουργκ παρουσιάστηκε πιο επιθετική στο πρώτο ημίχρονο. Δύο φορές ο Χουάνγκ (6’ και 21’) και μία ο Σλάγκερ (32’) απείλησαν την εστία των Βεσταφλών, αλλά ο Μπούρκι με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στην επανάληψη η γερμανική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της, όμως οι όποιες επιθετικές της προσπάθειες πέρασαν ανεκμετάλλευτες και εν τέλει δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον αποκλεισμό της από την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Από την πλευρά της, η Σάλτσμπουργκ έφτασε μία «ανάσα» από το 1-0 στο 91’, με τον Νταμπούρ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Μπούρκι από πάσα του Γκούλμπραντσεν.

Διαιτητής: Μπαστιέν (Γαλλία). Θεατές: 29.520.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Βάλκε, Λέινερ, Ραμάλιο, Σαρ, Ουλμέρ, Χαϊνταρά (82’ Γιαμπό), Σλάγκερ (79’ Βολφ), Σαμασέκου, Μπερίσα, Νταμπούρ, Χουάνγκ (66’ Γκούλμπραντσεν).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Ζαγκαντού, Παπασταθόπουλος, Σμέλτζερ, Νταχούντ, Κάστρο (62’ Γκερέιρο), Σίρλε, Ρόις (46’ Ισάκ), Γκέτσε (46’ Φιλίπ), Μπατσουαγί.