Μίλαν-Ολυμπιακός 3-1: Γκρέμισε σε δέκα λεπτά ό,τι έχτισε σε εβδομήντα

ΜΙΛΑΝΟ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο Μιλάνο με τον Γκερέρο και για 70 λεπτά έλεγχε τον αγώνα αλλά μετά το γκολ του Κουτρόνε κατέρρευσε γρήγορα.

Μίλαν-Ολυμπιακός 3-1: Γκρέμισε σε δέκα λεπτά ό,τι έχτισε σε εβδομήντα

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν έτοιμοι να γράψουν ιστορία με το γκολ του Γκερέρο (14’), αλλά η είσοδος του Κουτρόνε άλλαξε τα δεδομένα και οι «ροσονέρι» πήραν το τρίποντο, εκμεταλλευόμενοι ένα δεκάλεπτο μπλακ άουτ των Πειραιωτών (70-79’)

Έχασε ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο με 3-1. Και παράλληλα έχασε και μία τεράστια ευκαιρία να έγραφε ιστορία μέσα στην Ιταλία και να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα κέρδισε στο «Σαν Σίρο» τη Μίλαν.

Οι παίκτες του Μαρτίνς κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους, έδειχναν εώς το 70’ με το γκολ του Γκερέρο στο 14’ να ελέγχουν το ματς, αναγκάζοντας τον κόσμο της Μίλαν να αποδοκιμάζει την ομάδα τους, αλλά μέσα σε 10 λεπτά ο Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια όλη την προσπάθεια που είχε κάνει 70 λεπτά νωρίτερα!

Το τελικό 3-1 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς στο 100%, καθώς οι Πειραιώτες είχαν τις ευκαιρίες τους να φύγουν θριαμβευτικά από τον ποδοσφαιρικό «ναό» του Μιλάνου.

ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΓΚΕΡΕΡΟ

Όχι δέκα, αλλά έντεκα ήταν οι αλλαγές του Μαρτίνς συγκριτικά με την ενδεκάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τους άλλαξε όλους! Ακόμη και ο Μεριά που ήταν ο τελευταίος που κρατούσε ψηλά τη… σημαία από την ενδεκάδα με τον ΠΑΟΚ, παραχώρησε τη θέση του στον Μιράντα.

Με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη, Μιράντα, Σισέ και Κούτρη στην άμυνα, τους Γκιγιέρμε, Νάτχο και Τουρέ στα χαφ, τους Φετφατζίδη και Ναουέλ στα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή τον Γκερέρο.

Βέβαια, για να βρεθούν όλοι αυτοί μαζί στο χορτάρι έπρεπε να «φάνε» ένα 10λεπτο, διάστημα στο οποίο η Μίλαν θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του Μποναβεντούρα στο 6’, αλλά πάλι καλά για τον Ολυμπιακό που ήρθε ο Καστιγιέχο από θέση οφσάιντ και θέλοντας να κλέψει τη δόξα του συμπαίκτη του, με προβολή την έστειλα στα δίχτυα. Ο Σκοτσέζος φυσικά το ακύρωσε και πολύ σωστά το γκολ.

Από το 10ό λεπτό άρχισε ο Ολυμπιακός να παίρνει μέτρα για τα καλά και ουσιαστικά στην πρώτη καλή επίσκεψη στα καρέ της Μίλαν, ήρθε η κεφαλιά – κανονιά του Γκερέρο από τη γλυκιά σέντρα του Κούτρη για να ανοίξει το σκορ για τους Πειραιώτες στο 14’.

Το «λίφτινγκ» στην ενδεκάδα τελικά έπιασε μια χαρά, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και έως το τέλος του πρώτου 45λέπτου.

ΤΑ «ΕΧΑΣΕ» Η ΜΙΛΑΝ

Δεν πήρε χαμπάρι η Μίλαν τι της συνέβη. Πολλά νεύρα, πολλή γκρίνια και από την εξέδρα και ουσιαστικά μόνο ο Σούσο από την επιθετική της τριάδα προσπαθούσε να γίνει απειλητικός. Ο Ιγκουαϊν βρήκε τον μπελά του κυρίως με τον Μιράντα (και από τον Σισέ φυσικά), ενώ ο Καστιγιέχο όπου πήγαινε είχε δίπλα του τον Τοροσίδη και δεν τον άφηνε να ανασάνει (μέχρι που ο Γκατούζο τον έβαλε δίπλα στον Ιγκουαϊν).

Πολλές βοήθειες έδωσαν και οι εξτρέμ, με τους Ναουέλ και Φετφατζίδη να γυρίζουν αρκετές φορές πίσω για να μην δεχτούν ντουμπλαρίσματα οι «Τόρο» και Κούτρης.

Εξαιρετικός και ο Γκιγιέρμε με τον Νάτχο. Με έναν Νάτχο να βγάζει μία ηρεμία με την μπάλα στα πόδια. Και μπροστά τους ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος γινόταν ουσιαστικά ο πρώτος κάτοχος της μπάλας όταν ο Ολυμπιακός έβγαινε στην κόντρα από τον άξονα και με δύο επαφές με την μπάλα δημιουργούσε προϋποθέσεις για να σημάνει συναγερμός στην άμυνα του Ρέινα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Μίλαν τα «έχασε» και θα τα «έχανε» ακόμα περισσότερο αν ο Ναουέλ σημάδευε σωστά στο 35’. Οι γηπεδούχοι εώς το τέλος του ημιχρόνου είχαν μία φάση όλη κι όλη, κι αυτή με τον Ιγκουαϊν που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ στο 35’ (είπε «όχι» ο Σα).

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΝΕ

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε καλά και μάλιστα στο 20λεπτο εκείνος ήταν που έφτασε τρεις φορές με αξιώσεις στην περιοχή του Ρέινα. Στο 46’ ο Γκιγιέρμε σούταρε και ο γκολκίπερ των «ροσονέρι» μπλόκαρε, στο 57’ ο Γκερέρο πήγε να ξανασκοράρει με τον ίδιο τρόπο με κεφαλιά, αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε και στο 66’ ο Νάτχο μετά από σόλο, βρέθηκε στο ύψος της περιοχής και σούταρε ψηλά άουτ.

Στη συνέχεια η Μίλαν δικαιολογημένα έσπευσε να εκμεταλλευτεί και την κόπωση των «ερυθρολεύκων». Με την είσοδο του Κουτρόνε «γέμισε» η περιοχή του Ολυμπιακού με ψηλά κορμιά, ο Γκατούζο τον έβαλε δίπλα στον Ιγκουαϊν σε ένα 4-4-2 (είχε για αρκετά λεπτά ως δεύτερο φορ τον Καστιγιέχο που τα έκανε μούσκεμα) και στο 70’ ξεκίνησε το… μπλακ άουτ για τον Ολυμπιακό.

Κεφαλιά Κουτρόνε στο 70’ και 1-1, ωραία προσπάθεια του Ιγκουαϊν στο 76’ και 2-1 και στο 79’ ήρθε ο Κουτρόνε σε κενή εστία να «γράψει» το 3-1, δείχνοντας ουσιαστικά σε δέκα λεπτά την μεγάλη ποιότητά της επιθετικά. Το κακό και στα τρία γκολ ήταν ότι ο Σισέ είχε εν μέρει ευθύνη, αν και η αλήθεια είναι ότι εώς εκείνη τη στιγμή τα είχε πάει περίφημα, αφού έδινε την εντύπωση ότι βρισκόταν παντού!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: "San Siro"

ΜΙΛΑΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

Διαιτητής: Μάντεν (Σκοτία)

Σκόρερ: 70’, 79’ Κουτρόνε, 76’ Ιγκουαϊν - 14’ Γκερέρο

Κίτρινες κάρτες: 56’ Τσαλχάνογλου

Κόκκινη κάρτα:

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Μπίλια, Μπακαγιόκο, Μποναβεντούρα (54’ Τσαλχάνογλου), Σούσο (80’ Μπορίνι), Καστιγιέχο (54’ Κουτρόνε), Ιγκουαϊν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (78’ Μεριά), Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ (83’ Φορτούνης), Φετφατζίδης , Ναουέλ (72' Ποντένσε), Γκερέρο.

Η βαθμολογία
1. Μίλαν 6 (4-1)

2. Μπέτις 4 (3-0)

3. Ολυμπιακός 1 (1-3)

4. Ντουντελάνζ 0 (0-4)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ολυμπιακού
3η αγωνιστική: Ντουντελάνζ - Ολυμπιακός (25/10, 19:55)

4η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Ντουντελάνζ (8/11, 22:00)

5η αγωνιστική: Μπέτις - Ολυμπιακός (29/11, 19:55)

6η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Μίλαν (13/12, 22:00)