Ολυμπιακός: Τρώει γκολ σε κάθε ματς η Μίλαν

Οι «ροσονέρι» μόνο στο Λουξεμβούργο κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Ωστόσο, είναι εμφανέστατα τα κενά που έχει στην άμυνά της.

Ολυμπιακός: Τρώει γκολ σε κάθε ματς η Μίλαν

Η Μίλαν δεν είναι σε καμία περίπτωση η Μίλαν του παρελθόντος. Δηλαδή η ομάδα του Μαλντίνι, του Νέστα, του Κοστακούρτα, του Καφού, του Σεβτσένκο, του Κακά και πολλών ακόμα «αστεριών» που έλαμψαν στο «Σαν Σίρο».

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και μία ομάδα που δεν μπορεί τη φετινή σεζόν να φτάσει στο τέλος της διαδρομής του Europa League και στον τελικό του Μπακού. Άλλωστε, αυτός είναι ο στόχος των «ροσονέρι», καθώς η κατάκτηση του τίτλου αυτομάτως τούς δίνει το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Champions League της περιόδου 2019-2020.

Η Μίλαν λοιπόν είναι μία ομάδα που ναι μεν είναι πολύ ποιοτική επιθετικά, ωστόσο, παρουσιάζει κραυγαλέες αδυναμιες στη γενικότερη ανασταλτική της λειτουργία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε όλα της τα παιχνίδια – πλην αυτό του Λουξεμβούργου με την Ντουντελάνζ όπου κι εκεί κινδύνευσε (!) – έχει δει την εστία της να παραβιάζεται.

Και το χειρότερο για τον Γκατούζο δεν είναι μόνο τα γκολ που δέχεται, αλλά υπάρχουν ματς που ο γκολκίπερ Τζίτζι Ντοναρούμα βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση «συναγερμού».

Σε επτά παιχνίδια λοιπόν που έχει δώσει φέτος η Μίλαν, έχει δεχτεί γκολ στα έξι! Συγκεκριμένα, τρία από τη Νάπολι, δύο από την Αταλάντα και ένα από Σασουόλο, Έμπολι, Κάλιαρι και Ρόμα.