Ο «Ελέ» αναλύει τον Ολυμπιακό - Ο παίκτης που λατρεύει, ο ανέτοιμος Τουρέ και το μειονέκτημα

Τι είπε στους Ιταλούς ο πρώην τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» αλλά και της Μίλαν.

Ο «Ελέ» αναλύει τον Ολυμπιακό - Ο παίκτης που λατρεύει, ο ανέτοιμος Τουρέ και το μειονέκτημα

Κατά σειρά Μεσσίνα, Μίλαν, Ρόμα, Άσκολι, Σιένα. Μια πενταετία στην Ιταλία για τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, Δημήτρη Ελευθερόπουλο και οι Ιταλοί στράφηκαν σε αυτόν για να μάθουν πως παίζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο «Ελέ», μίλησε στην ιστοσελίδα tuttomercatoweb

«Το περασμένο έτος ήταν καταστροφικό για τον Ολυμπιακό, τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα φέτος, η ομάδα παίζει καλά, ίσως δυσκολεύεται λίγο περισσότερο απ' ότι έπρεπε, ειδικά στο να βάλει γκολ», δήλωσε ο Ελευθερόπουλος αναφερόμενος στον σημερινό αγώνα.

Επισήμανε στους Ιταλούς ότι το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν... μαγική εικόνα: «Παραδόξως, αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα είχε πολλές ευκαιρίες και "τιμωρήθηκε" από ένα λίγο παράξενο αυτογκόλ. Ακόμη και η ισοπαλία θα ήταν άδικη, πόσο μάλλον να χάσει».

Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό, τόνισε: «Ένας παίκτης που θαυμάζω πολύ είναι ο Φορτούνης, πλέι μέικερ και στην εθνική ομάδα. Υπάρχει και ο Ποντένσε, ο οποίος παίζει σε όλη την πτέρυγα και είναι πολύ γρήγορος και ικανός στο ένας εναντίον ενός. Και μπορώ να προσθέσω και έναν παλιό γνώριμο του ιταλικού ποδοσφαίρου, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Λείπει ένας σέντερ φορ, όποιος έχει παίξει δεν έχει πείσει».

Ρωτήθηκε επίσης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Γιάγγια Τουρέ: «Μέχρι στιγμής δεν έχει χρησιμοποιηθεί, εκτός από έναν αγώνα κυπέλλου. Δεν είναι σωματικά έτοιμος και χρειάζεται ένα μήνα για να βρεθεί σε ικανοποιητική κατάσταση, όμως νομίζω ότι απόψε θα μπορούσε να παίξει. Σε διεθνές επίπεδο, η εμπειρία του, είναι ζωτικής σημασίας»

Του ζητήθηκε να κρίνει τον Πέδρο Μαρτίνς: «Πρέπει να περιμένουμε, πριν τον αξιολογήσουμε. Αυτό που έχει δείξει είναι προσπαθεί να ασκήσει πίεση στις μεγάλες ομάδες, αλλά αυτό μερικές φορές επιτρέπει στους αντιπάλους να χτυπήσουν στην κόντρα και με αργούς αμυντικούς πίσω δημιουργούνται κίνδυνοι για τον Ολυμπιακό. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι εναντίον της Μίλαν θα δούμε κάτι διαφορετικό».

Τέλος, εκτίμησε ότι για τον Ολυμπιακό δεν αποτελεί προτεραιότητα το Europa League: «Υπάρχει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από το ματς με τον ΠΑΟΚ και μετά παίζει με την ΑΕΚ, ένα ματς ιδιαίτερο και για τους οπαδούς. Πιστεύω ότι η προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα και όχι το Europa League. Είμαι περίεργος να δω τις επιλογές του Μαρτίνς αν και μέχρι τώρα δεν φαινόταν και πολύ υπέρ του ροτέισιον».