Ολυμπιακός: Το προφίλ της Σερβέτ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πιθανή αντίπαλο του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Europa League, την Ελβετική Σερβέτ. 

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Σερβέτ

Η Σερβέτ από την Ελβετία είναι η μία από τις δύο πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League και το fosonline.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν.

Η Σερβέτ έχει έδρα την Ζυρίχη, ιδρύθηκε το 1896 και αποτελεί μία από τις παλαιότερες και πιο παραδοσιακές ομάδες της Ελβετίας. Φορά μπλε φανέλα και άσπρο σορτσάκι και αγωνίζεται στο Stadion Letzigrund, το οποίο είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ελβετία.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, η Σερβέτ είχε μια αξιόλογη εμφάνιση στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας δεύτερη πίσω από την Γιουνγκ Μπόις εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή της πορεία, η Σερβέτ συχνά συμμετέχει στα προκριματικά του UEFA Europa League, προσπαθώντας να φτάσει στους κύριους ομίλους της διοργάνωσης. Ωστόσο, οι επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν περιοριστεί σε αυτά τα προκριματικά στάδια.

Η Σερβέτ έχει δώσει έξι επίσημους αγώνες απέναντι σε ελληνικές ομάδες μετρώντας μία νίκη και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ, μια ισοπαλία και μια ήττα με τον Άρη και δύο ήττες από την Λάρισα.

Σύμφωνα με το Transfermarkt, κοστολογείται στα 25 εκατομμύρια ευρώ και ο ακριβότερος παίκτης της είναι ο 28χρονος δεξιός μπακ, Κέβιν Εμπαμπού ο οποίος έχει χρηματιστηριακή αξία 3.5 εκατομμύρια ευρώ.

Προπονητής της τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ο 62χρονος Ελβετός Αλέν Γκάιγκερ.