Ολυμπιακός: Το προφίλ της Γκενκ

Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για την υποψήφια αντίπαλο του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Europa League, Γκενκ.

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Γκενκ

Η Γκενκ από το Βέλγιο είναι η μία από τις δύο πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League και το fosonline.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν.

Η Γκενκ έχει έδρα το ομώνυμο Γκενκ του Λιμβουργίου. Ιδρύθηκε το 1988 μετά τη συγχώνευση δύο τοπικών ομάδων, της Winterslag και της Waterschei. Τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το άσπρο, ενώ φέρει το παρατσούκλι "De Smurfen" (Τα στρουμφάκια), αναφορά στο γνωστό κινούμενο σχέδιο.

Η Γκενκ την σεζόν που ολοκληρώθηκε έχασε τον τίτλο στο Βέλγιο την τελευταία αγωνιστική από την Αντβέρπ και έτσι θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League απέναντι στην Σερβέτ.

Στα ευρωπαϊκά κύπελλα, η Γκενκ προσπάθησε να κάνει αίσθηση, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στα θετικά αποτελέσματα που επιθυμούσε. Αγωνίστηκε στον Όμιλο του UEFA Champions League, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Παρ' όλα αυτά, η συμμετοχή της στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν μια σημαντική εμπειρία για την ομάδα.

Παράδοση με ελληνικές ομάδες:

Στο παρελθόν, η Γκενκ έχει συναντήσει ελληνικές ομάδες σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες ήταν η αναμέτρησή της με τον ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League τηΝ σεζόν 2011/12. Η Γκενκ κατάφερε να προκριθεί, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με συνολικό σκορ 3-2 μετά τους δύο αγώνες.

Οικονομικά στοιχεία:

Η Γκενκ είναι μια ομάδα που έχει καταφέρει να διαχειριστεί τους πόρους της αποτελεσματικά και να δημιουργήσει μια σταθερή βάση οικονομικής αειφορίας. Οι επιτυχίες της στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς και οι ευρωπαϊκές της συμμετοχές, συνήθως συνεπάγονται αυξημένα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χορηγιών.

Σύμφωνα με το Transfermarkt, η Γκενκ έχει χρηματιστηριακή αξία 126.60 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είναι μια πολύ νεανική ομάδα αφού ο μέσος όρος ηλικίας στο ρόστερ της είναι τα 22.9 χρόνια.

Ακριβότερος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της είναι ο 24χρονος Βέλγος επιθετικός μέσος Μάικ Τρέσορ.

Προπονητής της εδώ και έναν χρόνο είναι ο 44χρονος Βέλγος Γάουτερ Βράνκεν.