Μίλαν: Πως ο Γκατούζο έσωσε το κεφάλι του

Ο τεχνικός της Μίλαν ήταν πριν το κυριακάτικο ματς με την Σασσουόλο στο επίκεντρο της κριτικής αλλά με τη νίκη που έφερε την υπογραφή του άλλαξε το κλίμα για κείνον και τους «ροσονέρι»

Μίλαν: Πως ο Γκατούζο έσωσε το κεφάλι του

Την ώρα που την Ελλάδα έπληττε ο μετεωρολογικός «Ζορμπάς», με βροχές και καταιγίδες, σ’ ολόκληρη τη γειτονική Ιταλία ένας λαμπρός ήλιος μεσουρανούσε. «Σ’ ολόκληρη»; Όχι ακριβώς... Πάνω από τον πάγκο της Μίλαν και το κεφάλι του Τζενάρο Γκατούζο, πιο συγκεκριμένα, είχαν μαζευτεί πυκνά «σύννεφα» που προοιώνιζαν «μπόρα», αν κάτι...στράβωνε στο Κυριακάτικο ματς με την Σασσουόλο, εκτός έδρας.

Βλέπετε η Μίλαν είχε να κερδίσει, στο πρωτάθλημα, ένα μήνα (από το 2-1, με την Ρόμα, στις 31/09) και προερχόταν από 3 ισοπαλίες (με Κάλιαρι κι Έμπολι εκτός έδρας, με 1-1 και με την Αταλάντα, εντός, 2-2), ενώ μοναδική της νίκη, σ’ αυτό το διάστημα, ήταν το «αναιμικό» 1-0, με την Ντουντελάνζ, στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων της στον όμιλο του Europa League. Δεδομένου ότι οι πρωταθλητές Λουξεμβούργου δεν είναι κανένα…μεγαθήριο κι ότι η εμφάνιση δεν ήταν πειστική, ο προπονητής της αντιπάλου του Ολυμπιακού ήταν υπο κρίση. Ωστόσο η επικράτηση 4-1, επί των “νεροβέρντι”, αλλά, κυρίως, η βελτίωση της “εικόνας” άλλαξαν, άρδην, το “κλίμα” στους Λομβαρδούς.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό χρειάστηκε να στύψει το μυαλό του ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ, να κατεβάσει τολμηρές ιδέες, προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα του και να γλιτώσει, σε προσωπικό επίπεδο, την θέση του. Άλλωστε η Σασουόλο έχει παράδοση να “τρώει” προπονητές της Μίλαν!

Ο επιμένων… Ισπα-ΝΙΚΑ!

Τι έκανε ο “Ρίνγκιο”; Καταρχάς χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βασικό τον Σάμου Καστιγιέχο. Όχι ως δεξί εξτρέμ, όμως, αλλά ως “φουνταριστο”, αφού ο Ιγκουαϊν ήταν στα “πιτς” κι ο Κουτρόνε, που προερχόταν από τραυματισμό, δεν είχε 90 λεπτά στα πόδια του. Ο Ισπανός όχι μόνο πέτυχε το παρθενικό του γκολ στα “ροσονέρι”, αλλά έκανε μπόλικη “βρώμικη” δουλειά, ενώ με τις εναλλαγές θέσεων, με τον Τσαλαχάνογλου, έδωσε στον Κεσιέ χώρους. Σαν εκείνους στο πρώτο γκολ που ο Αφρικανός διένυσε…80 μέτρα πριν σκοράρει!


Ταυτόχρονα, έπαιξε πολύ στον κενό χώρο πονοκεφαλιάζοντας τους αντιπάλους του.
Ακολούθως έδωσε τα αγωνιστικά “ηνία” σ’ έναν άλλο Ισπανό. Τον Σούσο. Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ ανταποκρίθηκε. Πέραν της τρομερής τεχνικής κατάρτισης ήταν άριστος και τακτικά. Όχι μόνο ήταν ο καλύτερος του γηπέδου αλλά ξανασκόραρε -δις μάλιστα (ενώ είχε και δοκάρι)- μετά τις 4 Φλεβάρη! Για τον Κεσιέ τα είπαμε: πατά και τις 2 περιοχές. Απ’ όταν έπαιζε στην Αταλάντα. Το ίδιο ευελπιστεί ο προπονητής του να δει να κάνει και με τον Ολυμπιακό. Ο Ιβοριανός μαζί με τον Μποναβεντούρα ηγήθηκαν του πρέσινγκ, ενώ προσπαθούν να δημιουργήσουν χώρους στους συμπαίκτες τους στα άκρα.


Κι επειδή ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει –όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε φιλοσοφία– ανάλογα πράγματα θα πρέπει να περιμένει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο που αποκαλείται “Όπερα του ποδοσφαίρου”. Εκεί όπου θα χρειαστεί επιμονή κι υπομονή. Γιατί όπως λέει και το διάσημο. θεατρικό, ρητό “τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία…”