Ο προπονητής της ΜΠΑΤΕ υπολογίζει πολύ τον Πρίγιοβιτς

Πολύ καλά λόγια για τον ΠΑΟΚ επιφύλαξε ο προπονητής της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Αλεξέι Μπάγκα, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την αυριανή (4/10) αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη 2η αγωνιστική του Europa League.

Ο προπονητής της ΜΠΑΤΕ υπολογίζει πολύ τον Πρίγιοβιτς

Ο Λευκορώσος τεχνικός έδειξε απόλυτα ενήμερος για τη φετινή πορεία του «Δικεφάλου» και τόνισε ότι διαθέτει όλο το «πακέτο» μιας δυνατής ευρωπαϊκής ομάδας.

Αναφερόμενος αρχικά στην ομάδα του, ο Μπάγκα είπε: «Υπάρχει μία ατμόσφαιρα αισιοδοξίας μετά τη νίκη επί της Ντιναμό Μινσκ (σ.σ. στο ντέρμπι κορυφής της περασμένης Κυριακής, με την οποία ουσιαστικά η ΜΠΑΤΕ εξασφάλισε και το φετινό πρωτάθλημα). Έχουμε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, ποιον θα αφήσουμε εκτός.

»Δεν θα παίξει ο Μιλούνοβιτς, που πονάει ακόμη. Ο Χλεμπ προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα εδώ και κάποιο καιρό. Πρέπει να πω ότι μετά τον τραυματισμό του στο Αϊντχόφεν (σ.σ. στα πλέι οφ του Champions League) αρρώστησε και ξεκίνησε σταδιακά να επιστρέφει στη δουλειά. Έχουμε ακόμη μία προπόνηση και τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρω αύριο».

Για τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής των πρωταθλητών Λευκορωσίας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ξεκίνημά του στο εθνικό πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι έχει παίξει με δυνατές ελληνικές ομάδες και ξεκίνησε με -2 βαθμούς, και τώρα είναι πρώτος. Είναι ομάδα ισορροπημένη σε όλες τις γραμμές, με καλούς ξένους και έναν έμπειρο προπονητή. Έχει όλο το "πακέτο" μίας δυνατής ευρωπαϊκής ομάδας.

»Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς τεχνίτες παίκτες και του αρέσει να παίζει με τη μπάλα στα πόδια. Έχει καλές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις και ατομικά δυνατούς παίκτες. Υπάρχει ένας επιθετικός, ο οποίος είχε καλά στατιστικά σε όποια ομάδα έπαιξε, εννοώ τον Πρίγιοβιτς. Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη... γεωγραφία. Για παράδειγμα, οι Σκανδιναβοί έχουν ένα στιλ ποδοσφαίρου, οι σύλλογοι του νότου ένα τελείως διαφορετικό στιλ».

Ο Μπάγκα ρωτήθηκε για το κατά πόσον ο ΠΑΟΚ παίζει διαφορετικά στην Ευρώπη απ΄ ό,τι στο ελληνικό πρωτάθλημα και απάντησε: «Δεν θα έκανα το διαχωρισμό μεταξύ ευρωπαϊκών κυπέλλων και πρωταθλήματος, αλλά μεταξύ εντός και εκτός έδρας αγώνων. Στο γήπεδό του είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ εκτός έδρας είναι λίγο διαφορετικός. Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη ότι είναι άλλο πράγμα να παίζεις στο πρωτάθλημά σου, έστω και απέναντι στον Ολυμπιακό, κι άλλο να παίζεις με τη Σπαρτάκ και τη Μπενφίκα και να διεκδικείς την πρόκριση στους ομίλους του Champions League».

Από πλευράς ποδοσφαιριστών της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ο Μίρκο Ιβανιτς χαρακτήρισε πολύ καλό το κλίμα στην ομάδα, «... ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη νίκη επί της Ντιναμό Μινσκ. Νομίζω ότι παίζουμε όλο και καλύτερα. Έχουμε μεγάλη εμπειρία από ομίλους και μεγάλο κίνητρο να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αύριο, ώστε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την πρόκριση στα νοκ άουτ. Υπάρχει φυσικά κούραση, αλλά έχουμε κάνει καλή προετοιμασία και θα είμαστε εντάξει. Υπάρχει χρόνος για ξεκούραση και αποθεραπεία. Επιπλέον, έχουμε ποιοτικό ρόστερ και όποιος μπαίνει στο γήπεδο είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ