Άρσεναλ - Μίλαν: Αναμέτρηση 8η με φόντο τους «8» (vid)

Για 8η φορά θα βρεθούν απόψε αντιμέτωπες η Άρσεναλ και η Μίλαν κυνηγώντας την πρόκριση στους «8» του Europa League.

Άρσεναλ - Μίλαν: Αναμέτρηση 8η με φόντο τους «8» (vid)

Η Μίλαν έτρεχε ένα αήττητο σερί από τον Δεκέμβρη με τον Γκατούζο στον πάγκο της μέχρι που ήρθε ο Βενγκέρ να δώσει ένα τέλος. Με γκολ των Μχιταριάν στο 15' και Ράμσεϊ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι «κανονιέρηδες» έφυγαν με το υπέρ πολύτιμο 0-2 από την Ιταλία.

Η αναμέτρηση μεταξύ Άρσεναλ και Μίλαν θα είναι η 8η στην μεταξύ τους ιστορία στην Ευρώπη. Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν ήταν το 1994 και έμελλε να καθορίσει Κυπελλούχο την Μίλαν καθώς επικράτησε σε διπλούς αγώνες για τον τελικό του UEFA-SuperCup με συνολικό σκορ 2-0 υπέρ των Ιταλών.

Μετά από 11 χρόνια η μοίρα έφερε ξανά αντιμέτωπες τις δύο ομάδες, αυτή την φορά στους «16» του Champions League όπου οι «κανονιέρηδες» πήραν εκδίκηση και απέκλεισαν τη Μίλαν με συνολικό σκορ 2-0.

Ύστερα από 4 χρόνια, τη σκυτάλη πήραν ξανά οι «ροσονέρι» καταφέρνοντας να αποκλείσουν την Άρσεναλ στην φάση των «16» του Champions League αν και λίγο έλειψε να ''αυτοκτονήσουν'' και να χαλάσουν την μεγάλη νίκη που είχαν πάρει με 4-0 στην Ιταλία χάνοντας με 3-0 στον επαναληπτικό.

Η Άρσεναλ είναι υποχρεωμένη να φτάσει μέχρι τον τελικό και την κατάκτηση του Europa League εάν θέλει να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη χρονιά καθώς η έκτη θέση στην οποία βρίσκεται στην κατάταξη της Premier League δεν την οδηγεί στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά οι «ροσονέρι» βρίσκονται στην έκτη θέση της Serie A' η οποία της δίνει το εισιτήριο για το Europa League. Βρίσκεται 6 βαθμούς κάτω από την τέταρτη θέση που ο κάτοχος της βγαίνει στο Champions League αλλά και 3 βαθμούς πάνω από την έβδομη στην κατάταξη Σαμπντόρια η οποία παραμονεύει.

Οι δύο προπονητές θα παρατάξουν τις ομάδες τους χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα. Για την Άρσεναλ η μοναδική απουσία θα είναι αυτή του Ομπαμεγιάνγκ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ενώ για την Μίλαν απών θα είναι ο μπακ Καλάμπρια ο οποίος είναι τραυματίας.