Μουρίνιο: «Μόνο μεγάλοι σύλλογοι παίζουν σε δύο σερί τελικούς»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για τη συμμετοχή της Ρόμα στον τελικό με αντίπαλο τη Σεβίλλη.

Μουρίνιο: «Μόνο μεγάλοι σύλλογοι παίζουν σε δύο σερί τελικούς»

Τον δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό της τελικό θα παίξει η Ρόμα που πέρσι κατέκτησε το Conference League. Οι «τζιαλορόσι» θα αντιμετωπίσουν τη Σεβίλλη μία ομάδα που έχει έξι νικηφόρους τελικού στο Europa League.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για τον τελικό με τη Σεβίλλη και είπε αρχικά: «Δουλεύουμε σκληρά κάθε ημέρα για να χτίσουμε την ιστορία της Ρόμα, μόνο μεγάλοι σύλλογοι με σπουδαία ιστορία είναι ικανοί να φτάσουν σε δύο διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τελικούς.

Συνεχίζοντας ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε: «Δεν σκέφτομαι πολύ αυτά που έχω κερδίσει στην καριέρα μου. Το παρελθόν είναι παρελθόν και η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει. Κοιτάζω πάντα το μέλλον, ίσως αυτό να είναι το μυστικό της φιλοσοφίας μου.

Είμαι στο ποδόσφαιρο πολύ καιρό, αυτός ο τελικός είναι ένας νέος τελικός. Σε αυτό το σημείο, δεν σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κερδίσω, αλλά την ευτυχία που θα μπορούσα να φέρω στους οπαδούς της Ρόμα. Είναι μία πόλη που διψάει για ποδόσφαιρο. Στην Ρόμα έχεις την αίσθηση ότι ανήκεις κάπου, ότι είσαι μέρος από κάτι».

Στον Μουρίνιο έγινε και η ερώτηση για το πόσο καιρό θα βρίσκεται στο γήπεδο και είπε: «Δεν είμαι έτοιμος να κλείσω το κεφάλαιο αυτό. Είμαι για χρόνια στο ποδόσφαιρο, ο κόσμος νομίζει πως είμαι μεγαλύτερος από όσο είμαι. Ίσως βλέπουν τα άσπρα μαλλιά μου και νομίζουν πως έχω γεράσει, όμως δεν είμαι τόσο μεγάλος ώστε να σκέφτομαι την αποχώρηση. Θα με βλέπετε στο ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια ακόμη».