Γιατί ο Μαρτίνς προτίμησε τον Χασάν από τον Γκερέρο εναντίον της Μπέτις

Δεν έκανε τυχαία την αλλαγή στην επίθεση ο Πέδρο Μαρτίνς στον αγώνα με τη Μπέτις για το Europa League.

Γιατί ο Μαρτίνς προτίμησε τον Χασάν από τον Γκερέρο εναντίον της Μπέτις

Ο προπονητής έχει μάθει να ζει με την κριτική, η οποία πολλές φορές αγγίζει και τα όρια του παραλόγου. Εκεί που θα ακούει «γιατί δεν κάνει αλλαγές», αμέσως μπορεί να ακούσει το «γιατί τους άλλαξε». Έτσι είναι η ζωή του προπονητή και όλοι έχουν μάθει να πορεύονται με αυτό. Η κριτική άλλωστε είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου, ενός δημοφιλέστατου αθλήματος, το οποίο απασχολεί αρκετό κόσμο. Όλο αυτό έχει αρχίσει να το βιώνει και ο Πέδρο Μαρτίνς τις τελευταίες ημέρες. Από το «γιατί δεν κάνει ροτέισον στο γιατί έπαιξε ο Χασάν». Και όλο αυτό αποτέλεσε θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Μπέτις και μετά το τέλος του. Ας δούμε όμως τα δεδομένα για το θέμα με τον Αιγύπτιο.

Η ένσταση που υπήρχε από αρκετό κόσμο είναι ότι σε ένα ματς σαν αυτό με την Μπέτις ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο θα ήταν πιο χρήσιμος. Το σκεπτικό είναι πως ο Ισπανός επιθετικός πρώτα απ’ όλα γνωρίζει την Μπέτις. Το δεύτερο είναι πως ο Γκερέρο είναι ένας παίκτης που τρέχει ασταμάτητα και ασκεί πολύ μεγάλη πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησε να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Δηλαδή να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες και να επιτεθεί. Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού ο Γκερέρο ίσως να ήταν πιο χρήσιμος. Όλα αυτά, όμως, στη θεωρία απ’ όσους είναι έξω από τον χορό. Το θέμα είναι πώς το είδε ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχοντας αναλύσει την ισπανική ομάδα είχε εντοπίσει κάποια θέματα που είχε.


Η οδηγία που είχε δοθεί στον Αιγύπτιο

Η Μπέτις έχει αστάθεια στην άμυνά της και ο Μαρτίνς είχε δει ότι θέλει έναν ποδοσφαιριστή ψηλό και με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Όχι ότι ο Γκερέρο δεν είναι καλός με την μπάλα στα πόδια. Ο Αιγύπτιος φορ, όμως, είναι καλύτερος τεχνίτης από τον Ισπανό. Κατέληξε στη χρησιμοποίηση του Αχμέντ Χασάν, διότι ήξερε πως η Μπέτις είναι ομάδα που θέλει να έχει κατοχή της μπάλας. Θεωρούσε, λοιπόν, ότι ο 25χρονος επιθετικός μπορεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Έχει την ικανότητα να το κάνει αυτό, να κερδίσει χρόνο και παράλληλα να τη μοιράσει στα πλάγια. Είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια ο Αχμέντ Χασάν και όλο αυτό ήθελε να το εκμεταλλευτεί ο Πέδρο Μαρτίνς. Το αν βγήκε ή όχι είναι ένα άλλο θέμα, αλλά σε αυτό δεν ευθύνεται ο Αιγύπτιος, ο οποίος την ίδια ώρα έδινε πολλές μάχες με τα στόπερ της Μπέτις. Ο ψηλόσωμος φορ του Ολυμπιακού πήρε τις περισσότερες μονομαχίες στον αέρα, ενώ όσες φορές του ήρθε η μπάλα στα πόδια κατάφερε να την κρατήσει. Το θέμα σε όλη αυτήν την ιστορία είναι η απόσταση που υπήρχε από τη μεσαία γραμμή και από τα άκρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει καλά το… μοίρασμα ο Χασάν.

Η ευκαιρία και το γκολ στην Αγγλία

Ο Πέδρο Μαρτίνς, όμως, δεν προχώρησε τυχαία στην επιλογή του Αιγύπτιου στο ματς με την Μπέτις. Επίσης κάτι ακόμα σημαντικό είναι πως θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι και ο Χασάν είναι παίκτης που θα πιέσει ψηλά και το έκανε αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μέχρι το 65’ που άρχισε να μένει από… καύσιμα πίεζε ακατάπαυστα τους αντιπάλους του. Μην ξεχνάμε επίσης ότι και το γκολ του Ολυμπιακού επί της Μπέρνλι στην Αγγλία προήλθε από πίεση του Χασάν στην αντίπαλη άμυνα. Το ότι δεν βγήκαν όλα όσα είχε στο μυαλό του ο 48χρονος τεχνικός είναι θέμα όλης της ομάδας. Πάντως η επιλογή του Αιγύπτιου έγινε με βάση και την κατοχή της μπάλας που αρέσκεται να έχει η Μπέτις και το έδειξε και στο ματς με τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά τη γενικότερη παρουσία του Αιγύπτιου, δεν ήταν αρνητική. Στη φάση του πρώτου μέρους που παίρνει το… ριμπάουντ έπειτα από το σουτ του Ποντένσε δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο από το τελείωμα που έκανε, αφού η μπάλα δεν του έρχεται στο σωστό σημείο. Η ουσία είναι πως ο Μαρτίνς είχε στο μυαλό του ότι και ο Χασάν θα είναι μέρος του παιχνιδιού στην προσπάθειά του να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του.