Europa League: Προβάδισμα Ρόμα, Λεβερκούζεν, ματσάρες σε Λισαβόνα, Βερολίνο (highlights)

Σπόρτινγκ-Άρσεναλ 2-2 και Ουνιόν Βερολίνου-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 3-3 είχαν το θέαμα, η Ρόμα και η Λεβερκούζεν την ουσία στους πρώτους αγώνες για τη φάση των «16» του Europa League. 

Europa League: Προβάδισμα Ρόμα, Λεβερκούζεν, ματσάρες σε Λισαβόνα, Βερολίνο (highlights)

Η Ρόμα και η Λεβερκούζεν έκαναν σπουδαία βήματα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League επικρατώντας στις έδρες τους των Σοσιεδάδ και Φερεντσβάρος αντιστοίχως. Η Άρσεναλ έφυγε αλώβητη από την Λισαβόνα (2-2) με την Σπόρτινγκ, ενώ η Ουνιόν Βερολίνου ισοφάρισε τρεις φορές την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ σε ένα εκπληκτικό ματς (3-3)

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» στο Europa League

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Φερεντσβάρος 2-0

Η Λεβερκούζεν άρχισε από νωρίς την πίεση και στο 13’ άνοιξε το σκορ με τον Ντεμιρμπάι να βρίσκει δίχτυα με δυνατό σουτ. H ανωτερότητα των Γερμανών επισφραγίστηκε προς το τέλος του αγώνα με τέρμα του Ταπσομπά στο 86' και το προβάδισμα πρόκρισης έγινε πιο ασφαλές.

Ρόμα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0

Η Ρόμα προηγήθηκε στο 13’ με πολύ ωραίο γκολ του Στεφάν Ελ Σαράουι από έξοχη προσπάθεια του Άμπραχαμ και έβαλε δύσκολα στην Σοσιεδάδ. Οι Ισπανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η Ρόμα κατάφερε στο 87' με τον Κουμπουλά να κάνει το 2-0 και να γίνει απόλυτο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά.

Σπόρτινγκ-Άρσεναλ 2-2

Το γκολ του Γουίλιαμ Σαλιμπά στο 22’ έδωσε στην Άρσεναλ βάσεις πρόκρισης στη Λισαβόνα και φρέναρε τον ενθουσιασμό της πορτογαλικής ομάδας. Για λίγο, όμως, καθώς στο 34’ ο Γκονζάλο Ινάσιο κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από δημιουργία του Έντουαρντς. Ενώ στο 55' ο Παουλίνιο ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα κάνοντας το 2-1 για την Σπόρτινγκ, η Άρσεναλ βρήκε την απάντηση στο 62' με αυτογκόλ του Μορίτα. Και έχει πλέον τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του Λονδίνου.

Ουνιόν Βερολίνου – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 3-3

Η βελγική Ουνιόν αιφνιδίασε την... γερμανική Ουνιόν στο Βερολίνο και προηγήθηκε στο 28’ με τον Μπονιφάσε, αλλά ο Γιουράνοβιτς στο 42’ απάντησε για το 1-1 αξιοποιώντας την πίεση των γηπεδούχων. Η Σεν Ζιλουάζ όμως ξαναπήρε το προβάδισμα με τον Βερτέσεν στο 58'. Στο 69' ο Κνότσκε ισοφάρισε ξανά αφού πρώτα είχε αποτύχει να νικήσει τον γκολκίπερ στο πέναλτι που εκτέλεσε, αλλά οι Βέλγοι προηγήθηκαν τρίτη φορά! Στο 73΄πάλι με σκόρερ τον Μπονιφάσε. Δεν ήταν όμως και φαρμακερή, αφού οι Γερμανοί απάντησαν ξανά, στο 89' με τον Μίτσελ για το τελικό 3-3

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (9/3)

Λεβερκούζεν – Φερεντσβάρος 2-0

(13' Ντεμιρμπάι, 86' Ταπσομπά)

Ρόμα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0

(13' Ελ Σαράουι, 87' Κουμπουλά)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άρσεναλ 2-2

(34' Ινάσιο, 55'Παουλίνιο - 22' Σαλιμπά, 62' Μορίτα αυτογκόλ)

Ουνιόν Βερολίνου – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 3-3

(42΄Γιουράνοβιτς, 69' Κνότσκε, 89' Μίτσελ - 28', 73' Μπονιφάσε, 58' Βερτέσεν)

22.00: Γιουβέντους – Φράιμπουργκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –Μπέτις, Σεβίλλη – Φενέρμπαχτσε, Σαχτάρ Ντόνετσκ – Φέγενορντ

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ
16/3: Φενέρμπαχτσε – Σεβίλλη, Μπέτις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φράιμπουργκ – Γιουβέντους, Φέγενορντ - Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Ουνιόν Βερολίνου, Άρσεναλ – Σπόρτινγκ, Φερεντσβάρος – Λεβερκούζεν, Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρόμα

*H κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου.