Ολυμπιακός - Μπέτις 0-0: «Βράχος» ο Γιαννιώτης, καλή εμφάνιση παρά την κόκκινη ο Τσιμίκας

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Europa League.

Ολυμπιακός - Μπέτις 0-0: «Βράχος» ο Γιαννιώτης, καλή εμφάνιση παρά την κόκκινη ο Τσιμίκας

Οι «ερυθρόλεεκοι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσιμίκα στο 73', όμως κράτησαν τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στους Ισπανούς που εμφανίστηκαν πιο έτοιμη.

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς:

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: “Βράχος” ο Ανδρέας! Ο Λεόν βρήκε κακό μπελά. Μία στο 38', άλλη μία στο 44' και άλλη μία στη μεγάλη φάση της Μπέτις στο 61'. Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους των “ερυθρολεύκων”.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Κατέθεσε την ψυχή του ο Νορβηγός, ο οποίος είχε ένα σουτ στο 34' και ένα τεράστιο “κόψιμο” στο 56' όταν ο Τέγιο ετοιμαζόταν να πλασάρει σε τετ α τετ τον Γιαννιώτη.

ΜΕΡΙΑ: Πηγή κινδύνου ο Τυνήσιος. Επιπόλαια λάθη έξω από την περιοχή, με πάσες που εξελίχθηκαν σε ευκαιρίες για την Μπέτις. Ευτυχώς τα λάθη του δεν κόστισαν. Δεν πάταγε καλά ο Μεριά.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Πιθανότατα ο κορυφαίος του αγώνα παρότι από δικό του τραγικό λάθος στο 61' λίγο έλειψε ο Λεόν να ανοίξει το σκορ για την Μπέτις. Σε όλες τις υπόλοιπες μονομαχίες ήταν πραγματικός... “Υπουργός Άμυνας”, όπως τον είχαν βαφτίσει οι Τούρκοι.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Αποβλήθηκε στο 73' με δεύτερη κίτρινη, αλλά η κόκκινη που πήρε δεν θα ξεγράψει με τίποτα την καλή εμφάνιση που έκανε. Μπορεί επιθετικά να μην βοήθησε τόσο πολύ, αλλά αμυντικά έδωσε μεγάλες μάχες. Στο ενεργητικό του έχει και το κόψιμο στο τετ α τετ του Μορόν στο 14'.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Σε κακή βραδιά ο Ανδρέας. Έδειχνε ότι ήταν ένα κλικ πίσω από τα χαφ της Μπέτις. Δέχτηκε μία κάρτα στο 21' και αν έμενε ήταν επίφοβος για αποβολή, καθώς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό. Δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

ΚΑΜΑΡΑ: Κάπου σε κάποια γωνιά του αγωνιστικού χώρου θα άφησε πάλι τα πνευμόνια του. Μέχρι και αριστερό μπακ έπαιξε μέχρι να μπει ο Τοροσίδης μετά την αποβολή του Τσιμίκα. Είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 72', αλλά και μία επιπόλαιη φάση στο 37' όταν σε αντεπίθεση αντί να πασάρει αριστερά στον Χασάν ή δεξιά στον Ποντένσε, σούταρε από μακριά χωρίς λόγο.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Μπήκε ορεξάτος, όσο έπαιζε από τα δεξιά με ανάποδο πόδι ήταν ο πιο δραστήριος από την επιθετική τετράδα, αλλά στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου πήγε από αριστερά και χάθηκε. Στο ξεκίνημα της επανάληψης είχε τη μεγάλη φάση του 51' και μέχρι να αντικατασταθεί προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Έκανε το πρώτο σουτ στο 18' από πλευράς Ολυμπιακού και από εκεί και πέρα προσπάθησε με κάποιες ατομικές εμπνεύσεις να γίνει απειλητικός, αλλά δεν τα κατάφερε στον βαθμό που θα ήθελε. Σίγουρα δεν ήταν ο Κώστας των προηγούμενων αγώνων, καθώς ο Σετιέν τον είχε “διαβάσει” καλά.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Αν και δεν βρέθηκε σε τόσο καλή μέρα, καθώς έχασε τις περισσότερες μονομαχίες σε κάποιες επιθετικές προσπάθειες που επιχείρησε, είχε στο ενεργητικό του την απίστευτη φάση του 41ου λεπτού, αλλά και την πάσα στον Φετφατζίδη στην τεράστια ευκαιρία του 51'.

ΧΑΣΑΝ: Έτρεξε πολύ ο Αιγύπτιος και βοήθησε όσο μπορούσε ανασταλτικά. “Χώθηκε” στο 23' σε ένα γέμισμα του Γιαννιώτη, ωστόσο, θα μπορούσε να σημειώσει ένα από τα πιο εύκολα γκολ του στο 41' και δεν το έκανε.

ΝΑΤΧΟ: Μπήκε αντί του Μπουχαλάκη και “νοικοκύρεψε” σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στη μεσαία γραμμή. Ήταν από τους παίκτες που όταν έπαιρναν την μπάλα, τουλάχιστον ήξεραν σε μεγάλο βαθμό τι έπρεπε να την κάνουν και κυρίως έδειχνε να έχει καθαρό μυαλό.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Μπήκε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Τσιμίκας προς το τέλος του αγώνα και έπεφτε με αυτοθυσία στις φάσεις γ ια να απομακρύνει όποιον κίνδυνο επιχειρούσαν οι Ανδαλουσιάνοι να δημιουργήσουν από την πλευρά του.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει μία επιθετική πνοή, αλλά έτσι όπως πήγε το παιχνίδι περισσότερο έτρεξε πίσω για να βοηθήσει ανασταλτικά. Επιθετικά δεν τον βοήθησαν οι συνθήκες για να φανεί.